TUGA! ISPOVEST OCA ČIJI JE SIN POGINUO S DEVOJKOM NA MOTORU KOD BEŠKE I dalje ga čekam u dvorištu, a pitam se gde sam pogrešio!
Foto: Društvene mreže/printscreen

Boris Majorski (18) i njegova devojka Dejana (17) nastradali su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kada su se sudarili motocikl i "mercedes" kojim je upravljao S.B. (83). Vladimir Majorski otac nastradalog motocikliste u razgovoru za Informer otkriva šta je prethodilo tragediji, kako je za nju saznao, razlog zbog kog su mladić i devojka u istoj grobnici sahranjeni ali i kako se nosi sa bolom koji kako kaže lomi čoveka u svakom smislu tih reči

Stravična nesreća dogodila se 18. oktobra oko 17 časova na putu Inđija-Beška.

- Uhvatim sebe kako ga čekam da se pojavi na motoru u dvorište, da siđe ujutru i sebi skuva kafu. Teško je pomiriti se sa tim da ga više nema. Sanjao sam ga jednom kako kuva kafu sebi i u snu mi je prošlo kroz glavu kako sam sanjao da je nastradao, a onda se probudim i shvatim da je to bio san  - ovim rečima počinje priču nesrećni otac. 

Kako je objasnio Boris je završavao školu za kuvara, a poslednji put video ga je sat vremena pre nesreće. 

- Rekao je da ide po Dejanu u Golubince, planirali su da se provozaju do Vrdničke kule i da se vrate. Nekoliko sati kasnije zvao me je njegov drug i pitao da li sam se čuo sa Borisom. Rekao sma mu da nisam ali smo istog trenutka počeli da ga zovemo. Odgovora nije bilo - priča Vladimir i dodaje da ga je tada uhvatila panika. 

TUGA! ISPOVEST OCA ČIJI JE SIN POGINUO S DEVOJKOM NA MOTORU KOD BEŠKE I dalje ga čekam u dvorištu, a pitam se gde sam pogrešio!

Ilustracija Foto: RINA

 

Počeo je da gleda portale i shvatio da se dogodila saobraćajna nesreća kod Beške. 

- Zvao sam policijsku stanicu, ali su me oni uputili na Hitnu pomoć. Iz Hitne pomoći su me uputili na policiju. Znao sam da se nešto dogodilo, ali sam se do poslednjeg trenutka nadao da su živi - objašnjava Vladimir.

Kako kaže svaka nada okončana je u policijskoj stanici kada je načelnik njemu i njegovoj supruzi rekao da nema lepe vesti.

- Oko 15 godina imam pogrebno preduzeće i susrećem se sa jezivim tragedijama. Svaka od njih bude teška, deo tuge i bola osetiš, ali dok to ne osetiš na svojoj koži ne znaš koliko je to strašno i koliko čoveku treba snage da to preživi, da se izbori da stane na svoje noge. Baš iz tog razloga, upozoravao sam Borisa da bude pažljiv, oprezan u vožnji. Govorio sam mu da na motoru nema mnogo grešaka, jednom pogreši dobiješ opomnu, drugi put crna vreća. Govorio sam mu i nadao se da se to nikada neće desiti ili bar da neću doživeti - priča slomljen od tuge i bola Vladimir.

Prema njegovim rečima i on je motociklista, veruje da je Boris tu ljubav nasledio od njega, ali ipak nije bio za to da kupi motor. 

-  Boris je radio u našem preduzeću, imao je platu kao i svaki zaposleni. Platu je čuvao, a za sve ostalo što mu je trebalo tu smo bili mama i ja. Bio sam na putu kada je kupio ovaj motor i dovezao ga. Položio je, A2 kategoriju mesec dana pre tragedije, pre toga je imao A1 sa kojom je vozio motor oko dve godine, ali slabiji. Uživao je u motorima, ta njegova ljubav me je plašila i moram da priznam da sam mu iz straha više puta rekao, da ću uzeti sekiru i polomiti motor. Da je bolje da plače on nego ja, ali to nije imalo efekta. Svaki slobodan trenutak koristio je da ga sređuje, da se vozi sa drugarima. Pratio sam ga kako vozi i bio je pažljiv, ali eto jednom se desi - rekao je nesrećni otac. 

Kako kaže pre tragedije Boris je imao jednu nesreću.

- Bila je slična situacija ali je uspeo da eskivira udarac u automobil i udario je u bedem. Tada je povredio nogu, tada sa mu rekao da mora mnogo da vodi računa, jer sledeći put neće proći s povredom, tako je i bilo. Ne prođe dan da se ne pitam gde sam pogrešio, vraćam film unazad ali nemam odgovor - kaže očiju punih suza Vladimir.

Inače, kako je objasnio Boris i Dejana bili su oko godinu dana u vezi i mnogo su se voleli. 

- Imao je on devojke pre nje ali Dejana mu je bila nešto posebno. Skoro da se nisu odvajali. Nakon nesreće ona je odmah preminula, a nekoliko trenutaka kasnije i Boris. Dejanine roditelje, nažalost upoznali smo posle tragedije. Da je bilo sreće pa da se upoznamo kod matičara... - kaže Vladimir i dodaje da je on imao tu nesreću da im saopšti da je Dejana nastradala sa Borisom. 

Kako je rekao Boris i Dejana sahranjeni su u jednu grobnicu. 

- Upravo zbog te ljubavi kojoj smo bili svedoci odlučili smo se da to uradimo. Na večni počinak smo ih ispratili iz naše kuće. Dejanino telo je neko vreme bilo u njenoj kući posle je dopremljeno do naše. Nismo želeli da ih odvajamo jer verujemo da bi to bila i njihova želja. Dejana ima divne roditelje, od sahrane se često posećujemo, jedni drugima pokušavamo da umanjimo bol. Jednom smo prokemtarisali kako verujemo da bi i oni bili srećni da mogu da nas vide zajedno - kaže Vladimir koji pored Borisa i ma i ćerku koja je četiri godine starija od sina koga je prerano izgubio.

U cilju sprečavanja ovakvih tragedija Vladimir kaže da bi bilo dobro da nadležne službe razmisle o dozvolama za motocikliste. 

- Moj Boris bio je mlad, hrabar i neiskusan, ovaj vozač koji je naleto na njih nije ispoštovao propise . Sve to zajedno reziultat je jeziva tragedija i tri uništene porodice. Verujem da uslovi za dobijanje dozvola za motor trebaju da budu strožiji. Kao za vozače autobusa, jer je smrtnost na motorima mnogo veća u odnosu na automobile - kaže Vladimir.   

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading