PRIJAVA ZA PREDRAGA MILOVANOVIĆA Psovao tužioca pred kolegama, pa izazvao haos u Mirijevu!
Foto: Alo.rs

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović podneo je 17. novembra prijavu disciplinskom tužiocu Državnog veća tužilaca protiv Predraga Milovanovića, izbornog člana DVT i zamenika javnog tužioca u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu jer se dan ranije u Palati pravde ponašao agresivno prema njemu, grubo ga uvredio i opsovao, i to u prisustvu drugih kolega i stranaka.

- Milovanović je, nakon što je saznao da je protiv njega podneta disciplinska prijava, dostavio poluistinite informacije jednom portalu, čiju su vest preuzimali i drugi mediji, a koji krajnje neprofesionalno nije pozvao drugu stranu - navodi se u saopštenju tužilaštva.

U prijavi se navodi da je do incidenta došlo u sredu, 16. novembra oko 10.15 časova, kada je na stepeništu 4. sprata zgrade Palate pravde Stefanović razgovarao sa koleginicom, a Milovanović prošao pored njih uopšte im se ne obrativši.

Stefanović mu se obratio rečima: „Dobar dan, kolega“, na šta je Milovanović odgovorio: „Molim, zar tebi da kažem dobar dan?“.

- Potom je usledilo agresivno ponašanje Milovanovića, koji je nastavio da se iščuđava što se od njega očekuje da se javi Višem javnom tužiocu i bivšem dugogodišnjem saradniku u strukovnom udruženju, sve to u prisustvu drugih kolega i stranaka koje se kreću istim hodnikom - navodi se u saopštenju.

Kako Alo! saznaje, Milovanović je istog dana izvazvao incident u Mirijevu.

- On je u 22 časa prišao devojci od 19 i mladiću od 21 godine koji su se raspravljali na ulici i počeo da im se meša u komunikaciju. Na to mu je mladić rekao da se ne meša i da „odjebe“. Milanović je nakon toga policiji prijavio uvrede, zloupotrebljavajući svoju tužilačku funkciju. Mladić je pokušao da mu prekine razgovor rečima: „Da li si lud, čoveče?“ i zamahnuo ruku prema njegovom telefonu, koji mu je ispao iz ruke. Policija je utvrdila da nema krivičnog dela i da se ne radi o napadu na tužioca kako je on pokušao da predstavi policiji - navodi izvor.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading