BOLNE REČI MAJKE HALABRINA ZA ČIJE UBISTVO SE SUMNJIČE "VRAČARCI": "Kovač ga je navukao da dođe u stan, pratili su ga"
Foto: Društvene mreže/printscreen

Vest da se sumnja da je klan Nikole Vušovića počinio ubistvo Aleksandra Halabrina, čije je telo nađeno dva meseca posle nestanka, tačnije u maju 2020. godine u plitkom "grobu" kod Sopota, Mari Halabrin, njegovoj majci, kako za medije kaže, "bol je produbljena".

- Mnogo mi je teško. Šta da kažem, to mi je bio sin jedinac. Pa i da sam ih imala još 10 dece, to je moj sin. Kažu da će mi bol biti smanjena ovim hapšenjem, ali ona je samo produbljena. Kako može da bude smanjena, ostala sam bez sina - kaže ona.

Snimak užasne nesreće u Požeškoj ulici, svi se pitaju kako je auto dospeo tu? - Alo.rs

Ističe da za grupu OKG "Vračarci" prvi put čuje i da njen Aleksandar sigurno nije planirao nikakvo ubistvo.

- Ne znam za tu grupu, ja za njih prvi put čujem. Još će da ispadne da su gori od Belivuka. Po novinama čitam sve i svašta, mene niko ništa ne obaveštava, a dosta stvari koje pročitam jednostavno znam da nisu tačne. Ne znam šta da kaže za ovu grupu kada ne znam ko su oni - navodi Mara Halabrin.

Ona tvrdi da je njen sin poslednji kontakt imao sa Vladimirom Kovačevićem Kovačem i da njega treba ispitati. Inače, Vladimir je nekadašnji vođa navijača FK Rad i uhapšen je prošle godine zbog podstrekivanja tri osobe da izazovu požar na automobilu "rendž rover" u Ulici Augusta Cesarca.

U udesu učestvovala tri automobila - Alo.rs

- Kovača znam, njega je stalno i spominjao. Njega treba ispitati, a on se sada krije u zatvoru. Ove koji se sada navode u medijima ne znam. Moj sin je viđen na jednom snimku kako sa Kovačem ulazi u kafić... Isto tako, njih dvojica su se dogovorili da se nađu, a mom sinu je tada stigla poruka o tom nalaženju. Greškom mu je poslao, hteo je nekom drugom - kaže ona i dodaje da joj je "sve ovo sumnjivo".

Pratili ga, Kovač ga navukao da dođe u stan

Aleksandar Halabrin nestao je 20. marta 2020. godine, a njegovo telo pronašli su psi dva meseca kasnije u naselju Vis u mestu Parcani kod Sopota. Njega je, kako piše u naredbi navodi Tužilaštvo za organizovani kriminal, nekoliko pripadnika OKG Vračarci pratilo, lociralo, a Vladimir Kovačević bio blizak sa njim ga je namamio da dođe u iznajmljeni stan u kojem je ubijen, a kasnije zakopan na pomenutom mestu nedaleko od Sopota.

Noge i trup su bili u zemlji zamotani u kesu, gornji deo tela je bio otkriven i bio je nag.

Halabrin je navodno bio povezan sa Lazarom Vukićevićem čije ubistvo se stavlja na teret klanu Belivuk. Motiv za Halabrinovu likvidaciju je navodno bio taj što su Vušovićevi ljudi saznali da on planira da ubije Uroša Piperskog i Darija Đorđevića.

Ekipa Džonija sa Vračara se tereti za 3 ubistva i pet pokušaja

Pripadnici kriminalne grupe Džonija sa Vračara, OKG "Vračarci", osumnjičeni su za tri ubistva, Aleksandra Halabrina, Aleksandra Šarca i Dragana Ristića Čađe, te za pokušaje ubistava Samira Tutića, Lazara Vukićevića, Miloša Nilovića Runja, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića.

Navodi se da su radili su za "kavački" klan na čijem su čelu Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, kao i to da su sarađivali sa ekipom Veljka Belivuka.

Inače, saslušano je 16 osoba, a njima je pritvor određen zbog postojanja mogućnosti da svaki od osumnjičenih može uticati na svedoke i saučesnike.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading