DVE GODINE OD UBISTVA U BELVILU Bojan likvidiran u garaži, a optuženi poručio: Ušmrkao sam koku i morao sam da ga ubijem!
Foto: Alo.rs

Dve godine je prošlo od poznatog "slučaja Belvil"! Bojan Mirković, za kojeg mediji navode da je bio blizak škaljarskom klanu ali i grupi "Pink panter", ubijen je pre tačno dve godine u garaži u beogradskom naselju Belvil!

Mirković je brutalno likvidiran 12. novembra 2020. u klasičnoj sačekuši, kada je uparkirao svoje vozilo u podzemnoj garaži zgrade u kojoj je stanovao. Njega je napadač sačekao nedaleko od lifta, i u žrtvu ispalio čak osam hitaca, a zatim je likvidator pobegao na električnom trotinetu u nepoznatom pravcu.

DVE GODINE OD UBISTVA U BELVILU Bojan likvidiran u garaži, a optuženi poručio: Ušmrkao sam koku i morao sam da ga ubijem!

Foto: Alo.rs

 

Kako smo ranije saznali, Mirković je u tom trenutku imao kod sebe lažna dokumenta, a članovi porodice Mirković negirali su bilo kakvu Bojanovu povezanost sa kriminalom ili bilo kojim klanom.

Nekoliko dana posle ubistva usledila su hapšenja. Lisice na ruke stavljene su Lazaru Tejiću, koji je označen kao direktni izvršilac, a za saizvršilaštvo terete se i njegov očuh Bojan Kovačević, zatim Dušan Kokuruš, Ivan Nikčević i Filip Ivanović.

Suđenje ovoj ekipi je u toku pred Višim sudom u Beogradu, a Lazar Tejić je sve u sudnici šokirao kada je hladnokrvno priznao ubistvo.

- Poštovani sudija i sude, ja sam izvršio ovo ubistvo, a ostali ovde što sede nemaju nikakve veze s tim. Kada sam 29. novembra 2019. izašao iz zatvora, počeo sam da izlazim sa drugarima. U jednom klubu sam upoznao Bojana Mirkovića, gde je on radio kao obezbeđenje. Kao i inače, rešio sam da kupim kokain od obezbeđenja. Bojan Mirković mi je prodavao kokain, čak me je i častio nekoliko puta. Ponudio mi je da prodajem drogu za njega i ja sam pristao. Međutim, kako sam počeo da prodajem, tako sam počeo i da ga koristim - izjavio je Lazar Tejić, i dodao da su zatim počeli problemi između njih dvojice:

DVE GODINE OD UBISTVA U BELVILU Bojan likvidiran u garaži, a optuženi poručio: Ušmrkao sam koku i morao sam da ga ubijem!

Foto: Alo.rs

 

- Počeo je sve više da mi povećava količinu koju treba da prodajem, a ja nisam mogao da postignem taj tempo. Zbog toga me je jednom išamarao, a pretio je da će da mi prebije ruke i noge. Počeo sam da ga se plašim. I tako sam malo nadrogiran rešio da ga ubijem. Sam sam kupio GPS, telefon i nabavio dva pištolja od osobe koju ne želim da pomenem. Sam sam ga pratio i sve organizovao. Palio sam telefon i punio ga u Batajnici i na drugim mestima da zavaram trag. Niko ga sem mene nije pratio. Vozio sam se električnim biciklom oko garaže i pratio njegovo kretanje. Rešio sam da to bude u garaži jer neću valjda da ga ubijem nasred ulice - kazao je Tejić. 

Posle zločina je, kako je rekao, zvao majku i rekao joj da će morati da ide na Zlatibor da se odmori. Priznao je da je odatle planirao da pobegne u Bosnu preko Drine, ali da je uhapšen kod Loznice dok je bežao. Tada je zvao optuženog Dušana Kokoreža da dođe na Zlatibor, a zatim da ga prati do Loznice, gde su ga navodno čekala kola da ode preko granice.

Suđenje se nastavlja 5. decembra.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading