UHAPŠENA I DESNA RUKA LUDOG DŽONIJA Luka Cerović dovođen u vezu s ubistvima vođa škaljaraca u Atini, radio i sa Belivukom!
Foto: Alo.rs

Podsetimo, uhapšeno je 17 Vušovićevih ljudi zbog sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela teško ubistvo. Njima je pronađena i veća količina vatrenog oružja, a uhapšeni Cerović već je bio pod kontrolom policije, na nanogici.

Kako smo i ranije pisali, on se posle tri godine skrivanja u septembru ove godine vratio u Srbiju zbog nastavka krvavog rata "kavčana" i "škaljaraca" jer je procenio da mu je sigurnije iza rešetaka.

UHAPŠENA I DESNA RUKA LUDOG DŽONIJA Luka Cerović dovođen u vezu s ubistvima vođa škaljaraca u Atini, radio i sa Belivukom!

Arhiva

 

Saradnik je i Veljka Belivuka, a pre samo dva meseca policiji se predao u strahu da bi mogao da bude likvidiran.

Luka Cerović i Nikola Vušović, prema operativnim saznanjima, blisko su sarađivali sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, dok oni nisu uhapšeni u februaru prošle godine. Posle toga, navodno su postali glavni Zvicerovi operativci.

Za Cerovićem je, podsetimo, poternica bila raspisana zbog sumnje da je podstrekao na iznudu od 15.000 evra trojicu mladića, koji su već optuženi za to pred Višim tužilaštvom, dok je isto tužilaštvo protiv Džonija poternicu raspisalo zbog nezakonitog nošenja oružja.

Njihova imena, osim u istrazi protiv Belivukovog klana, međutim, pominjala su se i u vezi s likvidacijom Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, visokopozicioniranih "škaljaraca" u Atini 2020.

Kao osoba za koju se sumnja da je zajedno sa Nikolom Vušovićem predvodila grupu uhapšenih "Vračaraca" označen je Uroš Piperski, srpskoj javnosti poznat po oružanim pljačkama banki.

UHAPŠENA I DESNA RUKA LUDOG DŽONIJA Luka Cerović dovođen u vezu s ubistvima vođa škaljaraca u Atini, radio i sa Belivukom!

Uroš Piperski/Foto: MUP Srbije

 

Tada dvadesetjednogodišnji Piperski uhapšen je 2009. godine, zajedno sa Draganom Đorićem i Dejanom Dojčinovićem, jer su iz nekoliko banaka izneli više od 50.000 evra u različitim valutama.

Naime, iz filijale "Vojvođanske banke" u Bulevaru Zorana Đinđića odneto je 300.000 dinara, 20.000 evra i 50 dolara, dok je iz ekspoziture ove banke u Ulici vojvode Stepe ukrali 150.000 dinara, a iz "Srpske banke" 16.300 evra, 10.000 dolara, 2.300 švajcarskih franaka i 600.000 dinara.

Samo mesec dana ranije hapšen je isto zbog pljačke banke na Novom Beogradu.

U medijima je ranije označavan kao pripadnik zemunske grupe, za kojim je Slovenija raspisala Interpolovu poternicu zbog sumnje da je u julu 2012. godine opljačkao poštu u Kopru.

Sada se sumnja da je Piperski radio po nalogu Nikole Vušovića Džonija i Radoja Zvicera, a među 17 uhapšenih pripadnika grupe koja je radila za kavački klan, našao se i Vušovićeva desna ruka Luka Cerović, kao i suprug starlete Tamare Đurić Nikola Kačarević.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading