EVO KO JE UROŠ PIPERSKI, JEDAN OD VOĐA „VRAČARACA“: Karijeru počeo kao pljačkaš, u banku upao kroz prozor, harao i Slovenijom
Printscreen

Uroš Piperski (33), za kojeg bezbednosne službe veruju da je jedan od vođa „vračaraca“ koji su jutros uhapšeni, karijeru kriminalca je počeo kao pljačkaš.

Piperski je uhapšen sa još dve osobe 2009. godine zbog pljačke „Pro-kredit“ banke na Novom Beogradu. Oni su ušli u prostorije banke kroz poluotvoren prozor sa zadnje strane objekta i maskirani uz pretnju oružjem, od radnika ekspoziture oduzeli 3.535 evra, 150 dolara i 6.500 dinara, nakon čega su pokušali da pobegnu. Međutim, policija je uhapsila osumnjičene i kod njih pronašla dve replike pištolja, celokupan iznos novca, dukserice sa kapuljačama, „fantomke“ i rukavice, koje su korišćene prilikom izvršenja ovog krivičnog dela.

Piperski se dovodio u vezu i sa „zemunskom grupom“ koja je 2012. pljačkala pošte, banke i zlatare po Sloveniji.

U Sloveniju su dolazili u malim, nasumično organizovanim grupama, izvodili po jednu do dve pljačke uz pretnju pištoljem ili nožem i odmah kretali nazad u Srbiju, računajući na činjenicu da Srbija nema sa Slovenijom potpisan sporazum o međusobnom izručenju sopstvenih državljana.

Ova ekipa „turista pljačkaša“ imala je razrađen sistem dolaska i odlaska iz Slovenije i držala se što neupadljivijih i raznih prevoznih sredstava, autobusa iz Italije, vozova iz Ljubljane, automobila iz Hrvatske i slično. U trag im se ušlo nakon hapšenja dvojice mladića koji su opljačkali poštu u Semedeli, 18. novembra 2011. godine.

Sada se sumnja da je Piperski radio po nalogu Nikole Vušovića Džonija i Radoja Zvicera. Oni su, kako se sumnja, organizovali ubistvo Aleksandra Šarca, ali i napad na advokata na Bežaniji Aleksandra Stefanovića prošle godine.

Među 17 uhapšenih pripadnika grupe koja je radila za "kavački klan", navodno se našao i suprug poznate starlete Tamare Đurić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading