jahač
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Prema informacijama koje posedujemo, ona je svoj iskaz dala u tužilaštvu po prijavi protiv Đukića zbog sumnje da je seksualno zlostavljao sedam polaznica škole.

S obzirom na to da je doneta dodatna naredba o tajnosti istrage u ovom slučaju, detalji saslušanja neće biti otkrivani.

Podsetimo, Katarina je prva u javnosti govorila o seksualnom zlostavljanju koje je trpela. Ona je ispričala kroz kakav pakao je prošla dok je bila dete.

Prešla sam u taj klub kada sam imala 15 godina tokom priprema za balkanski šampionat u daljinskom jahanju na Tari. Tamo sam upoznala trenera Miloša Đukića koji je tada bio vlasnik kluba. To je bio prvi put da mi neko kaže da dobro jašem, a dali su mi i njihovog konja da jašem. Dobila sam vetar u leđa, podsticaj i podršku, to mi je tada mnogo značilo. Odlučila sam da promenim klub iz tog razloga – ispričala je ranije Katarina Šolaja. Te 2009. godine, trener Miloš Đukić je prvi put, kaže, nasrnuo na nju u klubu koji se tada nalazio u Rušnju.

- Ostali smo sami, i tada me je iznenada napao gurnuvši me, zatim legao preko mene. Uspela sam da pobegnem. Mesecima posle toga, Miloš Đukić, kako tvrdi naša sagovornica, pravio se kao da se ništa nije dogodilo. Nije pričao o spornom događaju, i najnormalnije se ponašao prema njoj. Nastavila sam sa treninzima. Sve je izgledalo potpuno normalno. Oboje smo uslovno rečeno zaboravili na to. Međutim, godinu dana kasnije, nastavio je. Počeli su, kaže, lascivni komentari.

Nakon što ga je usmrtio, Milan je Sašu pripremio za sahranu, a onda pozvao prvog komšiju da mu pomogne oko organizacije pogreba - Alo.rs

- „Moraš da sv*šiš na konju, ako hoćeš dobro da jašeš“, govorio mi je. Stalno mi je upućivao rečenice seksualne konotacije, odvratne stvari je izgovarao, a ja sam se samo sklanjala i ponašala kao i ostali članovi kluba koji nisu reagovali na taj tip komentara kao na neki problem, te sam rešila da ih i ja ignorišem. Te rečenice je izgovarao svim devojkama, i svi su to znali – ispričala je u svojoj potresnoj ispovesti Katarina Šolaja.

Miloš Đukić se sumnjiči da je od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Osumnjičeni se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka.

On je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba.

Devize skrivene ispod zadnjeg sedišta - Alo.rs

 

Sumnja se da je Ðukić u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Postoji sumnja i da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina.

- Ušao je u boks i stegnuo me jako. Govorila sam mu da se skloni, odgovorio je: "Ne, ne, ne, pusti me da se samo malo smirim" - ispričala je za "Blic" jedna od žrtvava Una Ilić (21) koja je, nakon Katarine Šolaje i Anđele Belović treća žrtva seksulnog uznemiravanja trenera jahanja Miloša Đukića koja je odlučila da ispriča svoju priču.

Osumnjičenog Miloša Ð. oštećene su prijavile policiji i tužilaštvu iskazujući time puno poverenje u institucije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Prema informacijama koje posedujemo, ona je svoj iskaz dala u tužilaštvu po prijavi protiv Đukića zbog sumnje da je seksualno zlostavljao sedam polaznica škole.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading