LALIĆ ISPRIČAO KAKO SU MESAR I VELJA "SARAĐIVALI" SA VOTKOM Snajperom hteli da ubiju saradnika Luke Bojovića?
Foto: Alo.rs

Ovaj stravični plan ozloglašene kriminalne grupe Lalić otkrio je na jučerašnjem suđenju vezu škaljarskog klana i Luke Bojovića, ali i kako su planirali da je se "reše". Prema Lalićevom iskazu pred sudom oni su nakon otmice Mileta Radulovića Kapetana (kojeg je klan ubio u Crnoj Gori) stupili u kontakt sa Veljkom Banovićem Votkom.

- Mi smo ostvarili kontakt sa njim preko Radulovićevog Skaja, čiju nam je šifru on dao. Držali smo ga u životu dva ipo meseca - ispričao je Lalić kako su prvi put stupili u kontakt sa Bojovićevim saradnikom.

Naredni put bilo je nekoliko meseci kasnije, kada je Miljković napravio na Skaju nalog "Leon" sa kojeg se lažno predstavljao kao pripadnik škaljarskog klana.

Devize skrivene ispod zadnjeg sedišta - Alo.rs

- Miljković je od njega tražio sredstva za rat. Banović ga je tada spojio sa muškarcem sa nadimkom Zvonce (Milan Ljepoja) čovekom koji ima dosta ljudi za operacije i već je učestvovao u Ukrajini za pokušaj atentata na Zvicera - rekao je Lalić i naveo da su preko Votke došli do Ljepoje, koga su ubrzo potom namamili i ubili u kući u Ritopeku.

Takođe, ovaj kriminalni klan je prema rečima Lalića od Banovića uzeo preko 10 pištolja i druugog oružja.

- Donelo ih je starije lice u jedan kineski restoran kod Zire. Za primopredaju je bio zadužen momak iz Krnjače, Borče. To lice, koje je donelo oružje je ličilo na Veljka Banovića na osnovu nekih slika. Došao je džipom zlatne boje - rekao je Lalić i ispričao kako je Banović planirao njegovo ubistvo.

- Što se Veljka Votke tiče on je u poslednjih par meseci planirao moje ubistvo o čemu imaju transkripti na Skaju. O tome se kucao sa Miljkovićem - rekao je Lalić i ispričao kako su da "bi ga preduhitrili" krenuli da smišljaju kako oni njega da ubiju.

- Ubrzo potom smo krenuli u pripremu njegovog ubistva, lokaciju njegove kuće namestio je brat pokojnog Mande (Milenka Mandića prim.aut). Ja sam nabavio telefon sa mapama, a Miljković, Veljko i Budimir su krenuli u lovačkim odelima. Fotografisali su ga u kući, a Miljković se aktivno kucao sa njim - ispričao je Lalić i ukazao da su dogovarali da ga likvidiraju snajperom, jer "je tako bilo najlakše".

- Merili smo udaljenost sa mesta odakle smo planirali da ga ubijemo i bilo je oko 160 metara. Nismo mogli tako da ga ubijemo. On je ubrzo nestao, mislim da je saznao za naš plan - rekao je Lalić.

Nakon što ga je usmrtio, Milan je Sašu pripremio za sahranu, a onda pozvao prvog komšiju da mu pomogne oko organizacije pogreba - Alo.rs

Inače, za Banovića je javnost više saznala 2007. godine kada je uhapšen sa Bojovićem u Beogradu. Tada je obelodanjeno da se sumnjiče da su pomagali u skrivanju odbeglih članova "zemunskog klana". Tada je u njihovim stanovima pronađeno oružje, ali i falsifikovana dokumenta. Većina optužbi je pala u vodu zbog nedostatka dokaza, a Banović je na kraju osuđen zbog falš dokumenata. Tri godine kasnije teretio se i za krijumčarenje kokaina i heroina, pa je zbog toga osuđen na šest i po godina robije.

Posle hapšenja u Belgiji, iz Holandije su stizale vesti da bi mogao da ima veze i sa ubistvom Vranjanca Gorana Tasića Gokčeta, marta 2018. u Amsterdamu. Ovu likvidaciju su holandski mediji označili kao obračun narko-klanova. Tamošnja policija je nudila 20.000 evra za korisne informacije, ali do pomaka u istrazi nije došlo.

Inače, Votka, je poslednji put javno viđen u Srbiji 2018. godine, na sahrani Dragoslava Miloradovića, kuma i jednog od najboljih prijatelja Luke Bojovića.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading