OGLASILA SE POLICIJA POSLE SMRTI DEČAKA (6) KOD UŽICA Od početka godine u saobraćajnim nesrećama poginulo 11 dece!
Foto: Alo!/Zvezdana Gligorijević

"Do tragedije je došlo kada je vozilo kojim je upravljao vozač (44) i u kom se u bezbednosnom sedištu prevozilo šestogodišnje dete, prešlo u suprotnu traku i sudarilo se sa drugim vozilom, kojim je upravljao tridesetšestogodišnji policijski službenik Policijske ispostave Zlatibor, koji je poginuo na licu mesta. Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da je od početka ove godine u saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginulo 11 dece, od kojih je petoro stradalo prevozeći se u putničkim vozilima", navodi se u saopštenju MUP.

Takođe, analize pokazuju da polovina poginulih vozača i čak 70 odsto poginulih putnika nisu koristili sigurnosni pojas, pa je od početka godine zbog nekorišćenja pojasa poginulo 75 vozača i 40 putnika u putničkim vozilima.

U cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja, Uprava saobraćajne policije ulaže maksimalne napore na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilu.

U prvih 10 meseci 2022. godine, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 167.595 učesnika u saobraćaju, što je za 12 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Takođe, od početka godine sankcionisana su 2.263 lica zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima, što je dvostruko više u odnosu na prošlu godinu. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Bilja

06.11.2022 21:10

Sad kad Vucic pominje one sto su kod nas dosli nakon petog oktobra ...koliko se oni nisu borili za KiM, cak naprotiv samo su bezali....