ŠKALJARSKI KLAN SPREMIO OSVETU KAVČANIMA Atentatora na Vukotića hoće da ubiju u zatvoru?
Foto: Alo.rs

Stražari u Istražnom zatvoru u Spužu pronašli su mobilni telefon sa kriptovanom aplikacijom Skaj i improvizovani bodež u ćeliji članova kavačkog klana Vidoja Stanišića i Turčina Binalija Camgoza (39), koji je uhapšen zbog organizacije ubistva šefa „škaljaraca“ Jovana Vukotića, 8. septembra u Istanbulu.

ŠKALJARSKI KLAN SPREMIO OSVETU KAVČANIMA Atentatora na Vukotića hoće da ubiju u zatvoru?

Spuž foto: E-stock

 

Stanišić i Čamgoz bili su cimeri u ćeliji sa još dvojicom pripadnika „kavčana“. Kako saznajemo, sumnja se da su nabavili oružje jer su očekivali osvetu „škaljaraca“ za ubistvo Vukotića.

ŠKALJARSKI KLAN SPREMIO OSVETU KAVČANIMA Atentatora na Vukotića hoće da ubiju u zatvoru?

Binali Camgoz Foto: Printscreen Facebook

 

- Njihova ćelija pretresena je nekoliko dana nakon što je policija u Turskoj utvrdila da su saradnici Camgoza učestvovali u likvidaciji šefa „škaljaraca“. Tada su pronađena dva kripto-telefona, koja su oduzeta. Navodno, Camgoz je te uređaje koristio za komunikaciju sa saradnicima tokom organizacije ubistva Vukotića. Sumnja se da je sada nabavio i improvizovano oružje jer je očekivao napad suparničke bande. Inače, u istoj ćeliji je u prethodnih godinu dana nađeno najmanje deset Skaj telefona - navodi izvor.

Na mrežama glumio borca protiv droge

Binali Camgoz se na društvenim mrežama predstavljao kao borac protiv droge, a objavljivao je i snimke prebijanja ljudi koji se drogiraju. Ipak, utvrđeno je da je sve to bila predstava jer je policija tokom dosadašnjih pretresa njegove imovine, ali i imovine članova njegove krimi-grupe pronašla i zaplenila veliku količinu droge, pretežno marihuane.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija naveli su da su Camgoz i Stanišić razdvojeni iz bezbednosnih razloga.

ŠKALJARSKI KLAN SPREMIO OSVETU KAVČANIMA Atentatora na Vukotića hoće da ubiju u zatvoru?

Radoje Zvicer Foto: Alo.rs

 

- U prethodnom periodu određena saznanja ukazala su da pojedina pritvorena lica poseduju i koriste nedozvoljene stvari, te je u cilju očuvanja bezbednosti i reda u zatvoru izvršen opšti pretres pritvorenih lica, njihovih stvari i prostorija u kojima borave, a zatim i više pretresa pojedinih prostorija i pritvorenika. Ocenjeno je potrebnim da pojedina pritvorena lica budu premeštena u jednokrevetne prostorije - odgovorili su iz UIKS-a.

Bogat dosije: Ubistva, mučenja, otmice...

Camgoz je tokom svoje kriminalne karijere više puta hapšen zbog najtežih krivičnih dela - ubistava, ranjavanja, otmica, iznuda, mučenja žrtava u Turskoj i okolnim zemljama, ilegalnih naplata čekova...

Inače, Vidoje Stanišić uhapšen je u februaru 2020. zbog pokušaja ubistva Igora Krstovića 28. januara iste godine u Zeti. Sa druge strane, Binali Camgoz uhapšen je u Crnoj Gori kao jedan od organizatora ubistva Vukotića. Kako su mediji pisali, on je bio na vezi sa Radojem Živkovićem, rođakom vođe „kavčana“ Radoja Zvicera, i saradnikom Zdravkom Perunovićem, kojima su takođe stavljene lisice za isti zločin. S njima se, na odobrenje Zvicera, dogovarao o praćenju Vukotića i ostalim detaljima likvidacije. O samom činu ubistva „brinuo“ je Turčin Bariš Bojun, i to dok je bio u italijanskom zatvoru. On je za milion i po evra poslao svoje saradnike da ubiju Vukotića. Ubice su šefa „škaljaraca“ pratile motorom u naselju Šišli, a potom sasule rafal u njega dok je bio u automobilu sa ćerkom i suprugom Mašom.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading