UZGAJALI I PRODALI ČAK 300 KILOGRAMA KANABISA Srbin na sudu priznao krivicu rečima: "Izvinite, bio sam idiot"!
Foto: MUP Srbije

Tojica muškaraca, među kojima je i Srbin (26), uhapšena su u Austriji zbog sumnje da su zasadili i prodali skoro 300 kilograma kanabisa! Ovu grupu su austrijski mediji nazvala „ Srpska banda“, a naš državljanin je na sudu sve priznao braneći se rečima:„Bio sam idiot“.

Trojica muškaraca stara 26, 39 i 46 pridružila su se „srpskoj kriminalnoj grupi“ specijalizovanoj za uzgoj kanabisa u Austriji.

- U gradu Purbah u uznajmljenoj zgradi napravljen je objekat za uzgoj kanabisa. Ova grupa je upravljala sa deset zatvorenih plantaža, jednom u Purbahu, drugom u Vajden an Zeuz, kao i na drugim lokacijama u Donjoj Austriji i Beču.  Prošle nedelje su se sva trojica optuženih našli pred sudom. Svi su ranije osuđivani za krivična dela u vezi sa drogom - navode austrijski mediji.

UZGAJALI I PRODALI ČAK 300 KILOGRAMA KANABISA Srbin na sudu priznao krivicu rečima:

Ilustracija foto:Alo

 

Kako saznajemo, optuženi Srbin, nastanjen u Beču, bavio se uzgojom kanabisa na čak šest plantaža i proizveo je 114 kilograma kanabisa.

- Ova grupa je ukupno prodala skoro 300 kilograma. Drugi optuženi je bugarski državljanin (39), sa prebivalištem u Donjoj Austriji. Bio je generalni direktor sopstvene građevinske firme, izdavao je lažne potvrde o platama za „baštovane“ koji rade na plantažama droge. Takođe je pregovarao i sa elekstrodistribucijom o računu za struju koju su koristili za plantažu. Treći optuženi je takođe Bugarin (46) koji je bio samo uključen u uzgoj jedne plantaže koja je proizvela 43 kilograma marihuane - pišu lokalni mediji.

UZGAJALI I PRODALI ČAK 300 KILOGRAMA KANABISA Srbin na sudu priznao krivicu rečima:

Youtube/Printscreen

 

Posebno je interesantan način na koji su se branili optuženi.

- Sva trojica su se na sudu izjasnila krivim. Srbin je pokajnički rekao: „Bio sam idiot“. Zbog priznanja krivice sudski proces je brzo bio i gotov. Srbin je osuđen na dve godine zatvora i novčanu kaznu od 10.000 evra. Stariji Bugarin je osuđen na četiri godine robije i kaznu od 50.000 evra, dok je treći osuđen na 22 meseca zatvora i 1.000 evra kazne. Svi optuženi su prihvatili kaznu - navodi se u izveštaju sa suda.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading