Migranti
printscreen/youtube

Migranti već godinama zadaju glavobolju celoj Evropi, a naročito krijumčari migrantima! Ulogu u tome imaju i srpski državljani, koji zajedno sa Bosancima i Albancima krijumčare ljude iz Turske do Srbije za 2.500 evra, a zatim im dalje omogućavaju prelazak u Evropsku Uniju.

Takozvana „Balkanska ruta“ godinama je poznata kao ruta kojom se migranti iz različitih krajeva sveta kreću ka zemljama Evropske Unije. Međutim, to uglavnom ne čine sami, već im u tome za veliki novac pomaže balkanska banda krijumčara sastavljena od Srba, Albanaca, Bosanaca ali i državljana drugih balkanskih zemalja.

SRPSKA BANDA TERORIŠE EVROPU Krijumčari migrantima preko Telegrama ugovaraju put i cenu poput turističke agencije!

Ilustracija foto:Printskrin

 

Nemački i Austrijski mediji upozoravaju da je priliv migranata sve veći, a lokalna policija otkriva na koji način se sve banda krijumčara organizuje.

- Put Turska - Srbija košta 2.500 evra! Krijumčari duž balkanske rute sve su aktivniji! Ponašaju se bahato kao i uvek! Kontakt sa švercerima nije posebno težak. Imaju grupu na Telegramu koja izgleda kao da su turistička agencija. Šverceri ljudima opušteno daju informacije o rutama i tarifama. Put od Turske do Srbije košta 2. 500 evra, uključujući noćenje u bugarskoj prestonici Sofiji - navode lokalni izvori i dodaju:

SRPSKA BANDA TERORIŠE EVROPU Krijumčari migrantima preko Telegrama ugovaraju put i cenu poput turističke agencije!

MUP

 

- Putovanje traje tri do pet dana, mora se prepešačiti 20 do 30 kilometara, a ostalo prevozom. Takođe ne garantuju uspeh rečima „ Ovo je šverc! Nadam se da će nam Bog olakšati“. Izbeglice Preko Srbije i BiH šetaju ka granici sa Hrvatskom. To često rezultira hapšenjem mnogih migranata ali i krijumčara - navodi se u policijskim izveštajima.

Posebno je stavljen naglasak i na Srbiju, jer je u našu zemlju, kako kažu, dozvoljen ulazak bez viza iz zemalja trećeg sveta, međutim, tu su i Bosna i Hercegovina i Albanija.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading