GODIŠNJICA UBISTVA IVANA ĆIRIĆA ĆIRE (38) Preživeo tri atentata, ostao bez ruke, a na Trošarini ga izrešetali napadači sa skutera!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Četvrti napad bio koban! Ivan Ćirić (38) zvani Ćira pripadnik „voždovačkog klana“ ubijen je pre tačno pet godina usred bela dana nasred ulice na Trošarini u Beogradu! Preživeo je čak tri atentata, u jednom od njih je ostao bez ruke, a pred smrt je ekskluzivno za Alo! negirao da je narko - diler i da ima veze sa drogom!

Kobnog 20. oktobra 2017., oko 11 sati, u Ulici Save Maškovića brutalno su likvidirani Ivan Ćirić i njegov prijatelj Ivan Milić, kada su dvojica napadača sa skutera otvorila vatru na njih koji su bili u automobilu „pežo 206“ u pokretu. Za volanom je bio Milić, dok se Ćirić nalazio na mestu suvozača. Ćirić je preminuo na licu mesta, dok je Milić ubijen nakon što je izašao iz vozila. Napadači su zatim pobegli u nepoznatom pravcu i dan danas se ne zna ko stoji iza njihove surove likvidacije.

Kako smo ranije saznali, Ćirić je samo 15 minuta pre likvidacije devojci poslao poruku da stiže kod nje, međutim, tamo nikada nije stigao.

Ćirić je bio pripadnik voždovačkog klana, a često je viđan u društvu Miodraga Mije Baškalovića (51) navodnog vođe te kriminalne grupe. Za Ćirića se govorilo da je jedan od glavnih narko - dilera sa Voždovca, a držao je i kockarnice sa poker aparatima.

Preživeo je čak tri atentata. Ćirić je 8. februara 2017. u Beogradu preživeo treći pokušaj ubistva. On je 2004. ranjen u pucnjavi, dok je 2011. pukom srećom otkriveno da je pod automobil koji se vodio na njega podmetnuta eksplozivna naprava.

GODIŠNJICA UBISTVA IVANA ĆIRIĆA ĆIRE (38) Preživeo tri atentata, ostao bez ruke, a na Trošarini ga izrešetali napadači sa skutera!

Foto: Printscreen/Youtube rudar7

 

Ivan Ćirić  je na uglu ulica Jovana Bjelića i Zaplanjske 8. februara 2017. preživeo eksploziju automobila i ostao bez leve ruke,  a za „Alo!” ekskluzivno je tvrdio da nije narko-diler, niti je zbog droge ikad osuđivan.

O podmetutom eksplozivu ispod automobila njegove majke kaže da ne zna ko ga je postavio jer, kako je navodio, on vodi porodični život, odnosno u poslednje dve godine ne izbija iz bolnica zbog zdravstvenih problema.

On je u ispovesti za Alo! tvrdio da nije nikakav kriminalac, kao i da nije čovek Miodraga Mije Baškalovića (51), nekadašnjeg vođe voždovačkog klana, koji je jedan od preživelih aktera kultnog filma „Vidimo se u čitulji”.

On navodi da ne zna ko je 2004. pucao na njega, a ni zašto bi mu neko postavio bombu pod automobil.

- Ne znam zašto bi neko to uradio, zašto želi da me ubije, pogotovo što u minulih dve godine ne izlazim iz bolnica. Imao sam operaciju aorte, koja mi je pukla, pa potom neke ciste i propratne bolesti - rekao je Ćirić.

- Tog dana kada je automobil eksplodirao krenuo sam da obavim nešto. Samo što sam stao na znak „stop“, grunulo je iza mene u automobilu. Refleksno sam se okrenuo i video vatru i delove automobila kako lete. Sekund kasnije osetio sam jak bol u ruci. Uprkos jakom bolu, ostao sam pribran i pokušavao sa m da se izvučem kroz prozor, jer vrata nisu mogla da se otvore. Dok sam se spasavao, vatra se velikom brzinom širila i obuhvatila je ceo automobil. Taman kada sam se dopola izvukao, pritrčala su dvojca mladića, koji su me izvukli i odvukli na bezbedno mesto. Potom je naišao prijatelj, koji me je prevezao do bolnice - ispričao nam je Ćirić kako je izbegao smrt.

Prema njegovim rečima, osim gubitka ruke, boli ga etiketa u javnosti da je narko-diler, što, kako je kazao, nije istina.

Kazao je da bomba nije bila namenjena njemu i da eksplozivna naprava koja je pronađena ispod njegovog automobila 2011. nije bila namenjena njemu.

- Automobil se vodio na mene, ali ga je koristio moj drug. I nije tačno da je ta bomba eksplodirala. Jednostavno, taj moj prijatelj je odvezao automobil kod majstora i nakon što su ga podigli na dizalicu, videli su bombu. Odmah je obaveštena policija, koja je obavila uviđaj, deaktivirala bombu, međutim, na tome je sve ostalo. Do danas taj slučaj nije razjašnjen - rekao je Ivan Ćirić.

GODIŠNJICA UBISTVA IVANA ĆIRIĆA ĆIRE (38) Preživeo tri atentata, ostao bez ruke, a na Trošarini ga izrešetali napadači sa skutera!

Foto:Printscreen/Youtube rudar7

 

- Ma kakav, bre, narko-diler, kakvi bakrači! S drogom nemam nikakve veze, niti sam zbog nje privođen ili osuđivan - kaže Ćirić, koga smo posetili u stanu u kojem živi s majkom i suprugom.

- Nije mi jasno ko je plasirao te priče da sam hapšen zbog droge, kada to nije istina. U mladosti sam znao i da se pobijem kada me napadnu, ali sam se smirio i radio sam sa sestrom u prodavnici. Sada nažalost ne radim nigde - kaže Ćirić.

S setom na licu objašnjavao je da je ranije ranjen zbog saobraćajne čarke, a ne u nekom mafijaškom obračunu.

- Drugar i ja smo bili u autu kada smo se sukobili s nekim mladićima zbog neke gluposti u saobraćaju. To se sve dešavalo ispred zgrade u kojoj živim. Jednostavno, izašli su iz svog automobila i pucali na nas. Mene je metak pogodio u stomak, a potom su oni pobegli i ostavili svoj automobil. Iako je imala automobil kojim su se vozili, policija ih još nije pronašla - tvrdio je Ćirić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading