TROJICA SRBA UHAPŠENA U NEMAČKOJ Tokom pljačke ženu i deku tukli do smrti!
Foto: EPA/EPA/CLEMENS BILAN

Nemačka policija je uhapsila srpske državljane starosti 22, 23 i 37 godina zbog sumnje da su od jula do septembra ove godine opljačkali nekoliko kuća u Anaburgu i Berlinu i tom prilikom ubili ženu (67) i penzionera Hajnca Š. (83) iz Austrije!

Kako prenose lokalni mediji, osumnjičeni, koji imaju srpsko i nemačko državljanstvo, uhapšeni su 3. septembra.

TROJICA SRBA UHAPŠENA U NEMAČKOJ Tokom pljačke ženu i deku tukli do smrti!

EPA/CLEMENS BILAN

 

Prva pljačka dogodila se 1. jula, kada je grupa od četvorice razbojnika upala u kuću penzionera (81) i njegove supruge (87).

- Pretili su njemu i ženi nožem, a potom su ih vezali i mučili. Žrtve su teško povređene i lekari se bore za njihov život. Lopovi su potom ukrali sav novac koji su pronašli i pobegli - navodi izvor lokalnih medija.

Komšije: Uprkos starosti, pevao je i uživao u životu

Kako su komšije ubijenog Hajnca rekle policiji, on se iz Beča preselio u Berlin pre osam godina.

- Nije bio bolestan. Nekada je radio na izgradnji krovova. Voleo je da sa svojim prijateljem Diterom, koji ga je i našao mrtvog, posećuje obližnji muzički bar i strastveno peva pesme iz 1930. godine. Uprkos godinama, uživao je u životu - rekle su komšije za nemačke medije.

 

Druga pljačka dogodila se 25. jula, i to po istom modelu.

- Osumnjičeni su upali u kuću penzionera (82) i takođe su ga vezali i mučili. Na kraju su mu ukrali novčanik i svu gotovinu koju su našli, kao i lične dokumente - objašnjava sagovornik tamošnjih medija.

TROJICA SRBA UHAPŠENA U NEMAČKOJ Tokom pljačke ženu i deku tukli do smrti!

Foto: Printscreen

 

Treća pljačka usledila je 25. avgusta.

- Četvorica osumnjičenih najpre su zakucali na vrata doma penzionera (78), a potom su uleteli, oborili ga na pod i vezali, a zatim brutalno tukli. Dok je neko od njih žrtvu držao i motrio na nju, drugi su krali sve što im je palo pod ruku - navodi izvor.

Deka se svađao s ubicom nekoliko dana pre smrti?

Komšije Hajnca Š. takođe su rekle policiji da je on ponekad voleo da se hvali da ima novca.

- Pričao je s vremena na vreme da ima para, a nekoliko dana pre zločina čuo sam svađu dvojice muškaraca koji su bili u njegovom stanu. Jedan od njih je bio Hajnc, a da li je drugi bio ubica? - pitaju se komšije žrtve.

U četvrtu pljačku razbojnici su krenuli 1. septembra.

- Napali su ženu (80) u njenom stanu. Tukli su je i mučili, a potom opljačkali. I njoj su takođe ukrali lične dokumente - podvlači sagovornik.

Datumi ubistva penzionera Hajnca Š. i žene (67) nisu objavljeni, ali su njihova tela nađena u avgustu.

- Leš muškarca pronašao je njegov drug Diter u njegovoj kući u Berlinu 22. avgusta nakon što mu se on dugo nije javljao. Telo žene pronađeno je 19. avgusta u domu u Anaburgu - navodi izvor.

Nemačka policija sumnja da je uhapšena trojka imala pomagače i trenutno je u toku potraga za njima. Tela žrtava odnesena su na obdukciju, koja će utvrditi na koji način su ubijene.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading