ČLAN KIMIJEVE GRUPE Evo ko je Aleksa koji je uhapšen sa automatskom puškom!
Alo

Aleksa Janković zatečen je u subotu u taksi vozilu sa torbom u kojoj se nalazila puška sa municijom. Pokušao je da pobegne iz vozila, ali je brzo uhapšen.

List saznaje, da je ovaj mladić od ranije poznat policiji zbog nasilničkog ponašanja, a 2018. godine hapšen je zbog otimanja automobila na Novom Beogradu.

On je tada priveden zajedno sa još trojicom navijača Partizana, Vukom Vučinićem, Ilijom Baraćem i Dušanom Gudovićem.

Kako se tada sumnjalo, oni su 1. oktobra 2018. godine jedan sat posle ponoći, u Ulici Jurija Gagarina u Novom Beogradu od jednog mladića silom oteli vozilo i naneli mu telesne povrede.

Prema navodima iz krivične prijave koja je tada podneta protiv njih, oni su „golfom“, u kome su se nalazili, zaustavili automobil u kome se nalazio oštećeni i uz upotrebu fizičke snage mu oduzeli vozilo.

Međutim, ubrzo nakon hapšenja, oštećeni se javio da ih poznaje, da su to njegovi drugari i da mu nisu uzeli kola.

Osumnjičeni su navodno tvrdili da ga nisu tukli, ali da su se zabrinuli za njega jer se nije javljao na telefon pa su sklonili auto da ga neko ne odveze.

Inače, Vuk Vučinić sa kojim je privođen Aleksa J. bio je u četiri meseca pritvoru zbog sumnje da je pripadnik grupe Veljka Belivuka, te i da je namamio Gorana Veličkovića Goksija u vikendicu strave u Ritopeku. Istragom je utvrđeno da je greškom uhapšen, te i da je zapravo muškarac koji je odvezao Goksija u Ritopek Bojan Hrvatin, svedok okrivljeni u postupku protiv ozloglašenog klana.

Ime Vuka Vučinića više puta je pomenuo i vođa klana Velja Nevolja, koji pokušava da ga uvuče u proces tvrdeći da je on na snimcima sa sigurnosnih kamera koje su snimile kretanje Veličkovića neposredno pred smrt, sa ciljem da diskredituje svedoka okrivljenog Hrvatina.

Hrvatin je do najsitnijih detalja ispričao kako je namamio Goksija, gde ga je upoznao, šta se dešavalo u kući strave u Ritopeku. I upravo to “boli” Belivuka, pa pokušava da igra na kartu da Hrvatin uopšte nije bio u Ritopeku, već da je taj prljavi posao odradio Vuk Vučinić.

- Sud je poverovao u sve to što je tvrdilo tužilaštvo, te je odredilo pritvor Vuku koji se mesecima nalazio u pritvoru. Dokaza protiv njega koliko hoćete, detaljnih i preciznih. I šta se onda desi posle toliko meseci, tužilaštvo kaže ništa od toga nije tačno. Vuk nije namamio Veličkovića, Vuk nije vozio “smarta”, ma Vuk nema veze s tim događajem i sud potvrdi sve to - rekao je Belivuk na pripremnom ročištu.

Navodno, prema njegovim rečima, sa svedočenjem supruge Gorana Veličkovića, Vuk “je zakucan kao izvršilac krivičnog dela”.

- Pitaćemo suprugu Veličkovića onako isto kao što tužilac postavlja pitanja. Da li je neko vršio na vas pritisak da date takvu izjavu? Da li ste izjavu dali svojevoljno? Da li ste bili upozoreni o svojim pravima - rekao je on.

Međutim, tokom istrage, kada je saslušana i supruga ubijenog Goksija, Jelena Veličković, navodno je rekla “da su njen muž i Vučinić bili dobri prijatelji i da su se porodično družili”. Ona je na fotografijama koje su zabeležile sigurnosne kamere na dan kada je nestao njen muž, navodno prepoznala njega i Vučinića, međutim, navela je “da ne veruje da je Vučinić umešan u nestanak njenog supruga”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading