NAPAD NA SINA BIVŠEG PREDSEDNIKA SRJ: Darka Lilića tukao ubica s Ade Huje!
Printscreen, AlO!

Brzom i efikasnom akcijom policije rasvetljen je napad na Darka Lilića (39), sina bivšeg predsednika SRJ i funkcionera SPS Zorana Lilića. Zbog sumnje da ga je tukao u noći između četvrtka i petka u naselju West 65 na Novom Beogradu uhapšen je Dejan Vuksanović (29) iz Herceg Novog, odranije poznat policiji. Policija traga i za njegovim saučesnikom Aleksandrom Relićem, koji je samo dan ranije osuđen za ubistvo na osam godina zatvora.

NAPAD NA SINA BIVŠEG PREDSEDNIKA SRJ: Darka Lilića tukao ubica s Ade Huje!

Printscreen

 

Iako je Darko Lilić odbio da sarađuje s policijom, inspektori su najpre locirali mesto napada, a onda na osnovu snimaka s bezbednosnih kamera identifikovali napadače. Posle samo par sati Vuksanović je priveden, a Relić nije pronađen na adresi, pa je tužilaštvo za njim raspisalo poternicu.

Da je Lilić povređen, saznalo se kada se oko četiri ujutro pojavio u Urgentnom centru obliven krvlju. On je tvrdio da je bio na Senjaku, a onda taksijem krenuo na Novi Beograd, kada je napadnut. Ispričao je da su ga njemu nepoznati momci izvukli iz automobila i pretukli. Međutim, policija sumnja da se on s njima našao i da ih poznaje.

NAPAD NA SINA BIVŠEG PREDSEDNIKA SRJ: Darka Lilića tukao ubica s Ade Huje!

Zoran Lilić, Foto: Alo!

 

- On je išao da se s njima nađe. Nakon što je pretučen smestili su ga u džip i odvezli u pravcu Mosta na Adi. Odatle je Lilić došao u Urgentni - rekao je izvor Alo!.

Prema njegovim rečima, u toku su provere kako bi se utvrdio i motiv.

- Nije isključeno da je u pitanju neka „opomena“ zbog nekog duga ili posla koji je pošao po zlu. Zanimljivo je što su svi akteri tuče odranije poznati policiji. Relić je dan pre toga prvestepeno osuđen na osam godina i 10 meseci zatvora zbog ubistva Miloša Stojanovića na Adi Huji. On je po završetku suđenja pušten u kućni pritvor. Možda se zbog te presude dogodila tuča,.odnosno možda je Lilić obećao nešto što nije ispunio. Sve varijante su u opticaju i sve se istražuje kako bi se utvrdio motiv - rekao je izvor.

Pucao mu u glavu pred verenicom

NAPAD NA SINA BIVŠEG PREDSEDNIKA SRJ: Darka Lilića tukao ubica s Ade Huje!

Printscreen

 

Aleksandar Relić je osuđen jer je nakon dočeka Nove godine 1. januara 2019. godine na parkingu ispred restorana na Adi Huji ubio Miloša Stojanovića. Kako je ispričala Stojanovićeva verenica Marija Đurović, prethodno je optužio Miloša da mu je uzeo ključeve od stana. Stojanović nije znao o čemu se radi, a Relić mu je tada pucao u glavu. Isti metak pogodio je i okrznuo Mariju po grudima. Nakon toga Relić ju je naterao da uđe u njegov auto, a nekoliko sati kasnije ju je izbacio na Čukaričkoj padini. Pištolj je bacio u reku i on nije pronađen.

Na snimku se vidi da jedan od napadača dovodi Lilića do ulaza u zgradu, a onda im drugi prilazi i počinje da ga udara pesnicama. Lilić je od dobijenih udaraca pao na beton i ležao nepomično. Druge kamere snimile su kako ga nakon prebijanja ubacuju u džip i odvoze u pravcu Mosta na Adi. Takođe, usnimljena su još dvojica koji kasnije dolaze na događaj i pokušavaju da očiste tragove krvi.

Robijao zbog pokušaja ubistva

Dejan Vuksanović takođe ima dosije. On je učestvovao u tuči koja se dogodila u junu 2019. godine ispred splava „Brod Sava“. Tada je zajedno sa Nenadom Jankovićem, Draganom Botkom i Ivanom Kovačevićem pokušao da ubije Darka Mrvića. Tokom suđenja Vuksanović se nagodio s tužilaštvom na devetomesečnu zatvorsku kaznu, koliko je i proveo u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu.

U njegovom sporazumu piše da su kobnog dana dvojica policajaca - Janković i Botka, koji nisu bili na dužnosti, prišli Mrviću i uz pomoć službene legitimacije ga razoružali. On je Mrvića šutirao, a Kovačević ga je ubo nožem.

Darko Lilić javnosti je poznat po raznim incidentima. Njegovo ime se 2003. godine pominjalo u vezi s pucnjavom ispred kafića „Majdan“, ali je pred sudom oslobođen za učešće u tom incidentu. Bio je osuđen za napad na policajca, ali mu je ta kazna zastarela. Sudilo mu se i kada je pokušao da pod prinudom naplati dug od 100.000 evra od porodičnih prijatelja, a poslednji put se na stupcima crne hronike našao kad je uhvaćen kako vozi pijan.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading