ČETVORICA VELJINIH LJUDI NA SLOBODI Neočekivana odluka Specijalnog suda u Beogradu obradovala pripadnike klana Belivuk-Miljković
Alo

Suđenje Veljku Belivuku i njegovoj ekipi, koja se tereti za brojna krivična dela, među kojima su i sedam brutalnih ubistava, održano je juče u Specijalnom sudu u Beogradu! Četvorici okrivljenih ukinut je pritvor, zbog čega su optuženi aplaudirali, nazdravljali i bacali kosku jedni drugima!

Alo

 

 

Pred Specijalnim sudom u Beogradu održano je suđenje Belivukovoj ekipi, a tom prilikom svoj iskaz dali su Mijat Simeunović, Miloš Lukić Selak, Aleksa Dunjić, Vojislav Đorđević, Aleksa Stošić, Vladimir Dimitrijević, Dragan Mitrović i Senad Rešović. Svi do jednog negirali su krivicu i odlučili se da detaljnu odbranu iznose u toku postupka.

Alo

 

 

 

Rešović: Hrvatin je narkoman i ubica!

Senad Rešović je za govornicom izvređao svedoka okrivljenog Bojana Hrvatina, naglasivši da je zbog „narkomana i ubice“ u zatvoru. 

- Radio sam kao obezbeđenje Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, nisam član bilo kakve kriminalne grupe, radio sam za platu. Nisam uhapšen kada je uhapšena grupa, normalno sam se kretao, primetio sam da me prate, radio po splavovima. Priveli su me posle u SBPOK i to samo na izjavu Bojana Hrvatina. Nema ni mog DNK. Uhapšen sam bez ijednog dokaza! Samo na reč Hrvatina, sad da on priča tu za mene da sam ja budala, a ne spominje da je ležao zbog ubistva i da je konzument kokaina. Bar neki dokaz da ima. Mene da komentariše jedan ubica. Ne želim nikakvu nanogicu, već da mi ukinete pritvor, meni ništa ne znači da sedim kod kuće. Iznervirao sam se sad - kazao je Rešović dodavši da neće da odgovara na pitanja.

Posle toga advokati optuženih tražili su da se njihovim klijentima ukine pritvor, a sudija je posle pauze donela odluku. Borisu Karapandžiću je ukinut pritvor, dok je Milošu Lukiću Selaku, Vladi Georgijevu i Filipu Ivanovskom ukinut pritvor u zamenu za meru zabrane napuštanja boravišta uz obavezno javljanje policiji na 15 dana. Predlozi ostalih advokata okrivljenih su odbijeni.

Alo

 

 

 

Odluka sudije izazvala je salvu oduševljena kod optuženih koji su sedeli u posebnom boksu u sudnici. Počeli su da se raduju, Georgijev je gledao u svoju ženu, takođe okrivljenu Slađanu Sekulić, krstio se, molio i namigivao, dok su na pomen puštanja Ivanovskog svi počeli da aplaudiraju. Neki od njih su bacali kosku jedni drugima, drugi su vikali „To!“.

Belivuk masirao glavu i nalivao se vodom!

Kako saznajemo, lekari su pre suđenja pregledali Veljka Belivuka, jer se loše osećao. Držao je flašu vode pored sebe, masirao je glavu, a Miljković ga je čak jednom prilikom upitao da li je dobro. Velja Nevolja je samo klimnuo glavom na to pitanje.

- Lekari su razgovarali s njim kako bi mogli da utvrde da li je sposoban da prati suđenje, međutim, Belivuk je ostao do kraja suđenja - kazao je izvor.

Pred početak suđenja loše se osećao Veljko Belivuk, a navodno je i Georgijevu, inače bivšem policajcu i Rastinom menadžeru, trebala medicinska pomoć. Neki od njih su se žalili na glavobolju, a navodno je čak loše bilo i Slađani Sekulić, koja se brani sa slobode.

- Spremam mu iznenađenje, večeras ga vodim u kafanu - kratko je poručila Sekulićeva za medije po izlasku iz Specijalnog suda, a zatim je nestrpljivo otišla direktno do Centralnog zatvora da bi sačekala izlazak muža iz pritvora.

- U braku smo više od 20 godina i ja sam njegov najbolji prijatelj. Tu sam za njega i u dobru i u zlu - kazala je medijima, a njihova advokatica je poručila da je to njihova pobeda i da, kako kaže, ima boga i pravde.

Slađana je kazala da Georgijev jedva čeka da vidi njihovu decu, koju nije video mesecima.

Mesar: Nismo poznavali inspektora Stolića!

Optuženi Marko Miljković zvani Mesar u toku suđenja se javio za reč, a zatim je pričao o osuđenom inspektoru Božidaru Stoliću.

- Ja bih samo da dopunim izjavu, da pomenem oko te policije. Taj Božidar Stolić je radio sa tužilaštvom, tužiocu je bio dobar dok nas je hapsio, maltretirao, ulazio prvi u kuću u Ritopeku, a onda je podigao optužnicu protiv njega. Pre toga, niko od nas nije ga poznavao, a onda ga optužuju da je nama prodavao informacije - kazao je Miljković.

 

 

Georgijev i Karapandžić izašli su iz CZ-a noseći po nekoliko crnih džakova u kojima su njihove stvari. Karapandžića je dočekala advokatica Ivana Ostojić, a Georgijeva supruga i još jedan mladić. Georgijev i supruga su zagrlili i izljubili, a zatim je uzela jedan njegov džak i zajedno su krenuli ka kolima.

Georgijev je na pitanje novinara kako se oseća poručio da je „najbolje“, dok je Karapandžić podigao tri prsta.

Kako smo saznali na licu mesta, Miloš Lukić Selak je izašao sa hirurškom maskom na licu tegleći džak sa stvarima, međutim, po njega niko nije došao. Sledeće ročište zakazano je za 7, 8. i 10. novembar.

Komentari (0)

Loading