MNOGI MONSTRUMI U SRBIJI IZBEGLI NAJSTROŽU KAZNU Evo ko je prvi manijak koji je dobio doživotnu robiju!
Foto: Printscreen

Ninoslav Jovanović (47) iz Niša, poznatiji pod nadimkom „malčanski berberin“ osuđen je na doživotnu kaznu zatvora u januaru prošle godine, a njegova kazna je ujedno i istorijska, jer je prva takva kazna izrečena u Srbiji!

Ninoslav Jovanović poznat je po tome što je kidnapovao devojčicu staru svega 12 godina, a zatim je danima zlostavljao, gladnu i ženu vodio po šumama i vrletima Jugoistične Srbije, a u više navrata je silovao.

MNOGI MONSTRUMI U SRBIJI IZBEGLI NAJSTROŽU KAZNU Evo ko je prvi manijak koji je dobio doživotnu robiju!

Foto: Alo.rs

 

Devojčicu je šišao, što je bila neka vrsta njegovog „potpisa“, a uhapšen je posle 17 dana policijske potrage. Naime, Ninoslav je 20. decembra 2020. u niškom naselju Brzi Brod na putu ka školi oteo devojčicu, a zatim se danima iživljavao nad njom bežeći od policije. Devojčica je posle više dana pronađena u napuštenoj vikendici, a njemu su lisice na ruke stavljene dok se krio na groblju u svojoj rodnoj Malči.

Kako se ranije pisalo, Jovanović je već bio osuđivan za silovanje jedne žene i jedne devojčice, otmicu dve i silovanje jedne devojčice i eksplicitnih poruka ženama na svom Fejsbuk profilu, zbog čega je ukupno proveo u zatvoru 22 godine.

Jovanović je preminuo 8. jula u niškom zatvoru.

Inače, u maju 2019. godine, poslanici Skupštine Srbije usvojili su izmene Krivičnog zakonika kojim se ukida kazna zatvora od 30 do 40 godina i uvodi doživotna kazna zatvora za najteža krivična dela. Doživotna kazna je predviđena za teško ubistvo, silovanje, obljubu nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem, što je u skladu s predlogom Fondacije “Tijana Jurić”, koji je podržalo oko 160.000 građana.

Nažalost mnogi krvnici nisu dobili zasluženu kaznu, jer su krivična dela počinjena pre 2019. Neki zlostavljači i ubice dece prošli su sa kaznama od 30 do 40 godina.  

MNOGI MONSTRUMI U SRBIJI IZBEGLI NAJSTROŽU KAZNU Evo ko je prvi manijak koji je dobio doživotnu robiju!

Ana Filipović i Mališa Jevtović foto: E stock

 

Ljubavnik se iživljavao nad detetom, majka čuvala stražu 

Pre 16 godina javnost je bila šokirana kada je čula šta se dogodilo devojčici Katarini Kaji Janković staroj svega 3 godine. Mališa Jevtović je, naočigled svoje devojke Ane Filipović, koja mu je čuvala stražu, silovao i tukao njenu ćerkicu Katarinu.

Nesrećna devojčica je od zadobijenih povreda preminula u bolnici. Da bude tragedija još veća, majka i njen ljubavnik su doneli teško povređenu devojčicu u bolnicu i tvrdili su da je devojčica pala s kreveta i da se tako povredila. Utvrđeno je da je Ana Filipović  s detetom i Jevtićem otišla u šumu na Zvezdari, a da ja tada počelo iživljavanje. Majka je za to vreme ostala kod česme da puši, a ljubavniku je dozvolila da devojčicu povede dublje u šumu.

Jevtović je Katarinu odveo do jedne napuštene građevine gde deca igraju pejntbol, tukao je po glavi i telu i seksualno zlostavljao. Iskrvarila je zbog rascepa jetre i drugih unutrašnjih organa, a koliko je pre smrti patila pokazala je obdukcija kojom je utvrđeno da je duže vreme bila zlostavljana. Monstrum je osuđen na 40 godina zatvora, a majka na 37.

MNOGI MONSTRUMI U SRBIJI IZBEGLI NAJSTROŽU KAZNU Evo ko je prvi manijak koji je dobio doživotnu robiju!

Dragan Đurić Foto: Fejsbuk

 

Tijanu Jurić ubio mesar iz Surčina

Tijana Jurić (15) iz Subotice, po kojoj je i nazvan “Tijanin zakon” nestala je  misteriozno 26. jula 2014. godine u Bajmoku gde je došla kod babe i dede. Potraga za njom trajala je čak  12 dana, a čitava javnost se podigla na noge. Nažalost, Tijanino telo je pronađeno 7. avgusta na smetlištu na putu Čonoplja-Kljajićevo, a ubrzo je utvrđeno da je nesrećna devojčica oteta i brutalno ubijena.

Dragan Đurić (40), mesar iz Surčina osuđen je na 40 godina zatvora, tada maksimalnu kaznu. Nakon neuspešnog pokušaja silovanja, prema tvrdnji tužilaštva, on ju je ubio kako bi prikrio krivično delo pokušaja silovanja.

MNOGI MONSTRUMI U SRBIJI IZBEGLI NAJSTROŽU KAZNU Evo ko je prvi manijak koji je dobio doživotnu robiju!

Foto: Fejsbuk

 

Izudarao do smrti svoju bebu, jer je plakala!

Zoran Albić (25), očuh iz Prahova, osuđen je u novembru 2020. u Višem sudu u Zaječaru na 40 godina zatvora, jer je zverski ubio malu Lunu Firulović, staru dve i po godine iz Negotina.

Kako se navodi u optužnici, pošto se vratio iz grada u porodičnu kuću u Prahovu, Aldić je razbijao tanjire i bacao stvari po kući, pri čemu je isekao jagodicu na palcu desne ruke. To je uznemirilo malenu Lunu, pa je dete počelo da plače. Albić je tražio od deteta da prestane, međutim, Luna od straha nije prestajala.

On joj je zatim dva puta udario šamar. Izbacio je nevenčanu suprugu i u kući ostao sam sa detetom. Na detetovom telu obdukcijom je utvrđeno 39 ozbiljnih i teških povreda. Koliko je brutalno tukao devojčicu govori podatak da je dobila više od 50 udaraca, zbog čega je devojčici bila slomljena čak i nadlaktica, a kosa joj je bila iščupana!

MNOGI MONSTRUMI U SRBIJI IZBEGLI NAJSTROŽU KAZNU Evo ko je prvi manijak koji je dobio doživotnu robiju!

Foto: Fejsbuk

 

Monstrum Anđelinu silovao, rasporio je i usmrtio kamenjem

Jedan od najpotresnijih zločina u Srbiji dogodio se 2016. U selu Vratarnica kod Zaječara, kada je u najvećim mukama stradala malena Anđelina Stefanović, stara svega 3 godine.

Monstrum Vladica Rajković (32) je devojčicu najpre silovao, a zatim je rasporio i na kraju ubio pesnicama i kamenjem.  Kobne noći majka devojčice je poslala Anđelinu na rođendan u komšiluku, gde je bio i Vladica koji se igrao s decom. U jednom trenutku Vladica i mala Anđelina su nestali, a majka je primetila da nema deteta. Nakon što ju je silovao i izmasakrirao, Rajković je telo devojčice ostavio na poljani, a zatim je oprao svoju odeću u Timoku i vratio se na rođendan kao da se ništa nije dogodilo! Njega je po povratku sreo ujak devojčice i upitao ga je da li je video Anđelinu, a on je hladnokrvno odgovorio: „ Ne znam, ostavio sam je na autobuskoj stanici“. Osuđen je na 40 godina.

MNOGI MONSTRUMI U SRBIJI IZBEGLI NAJSTROŽU KAZNU Evo ko je prvi manijak koji je dobio doživotnu robiju!

Foto: Fejsbuk

 

Darko Kostić: Ivana je mnogo vrištala pa sam morao da je ubijem!

Telo Ivane Podraščić iz Batajnice pronađeno je u julu 2016. zakopano u dvorištu napuštene kuće na Petlovom brdu. Ispostavilo se da je devojčica mučena, brutalno silovana i ubijena. Njen krvnik je Darko Kostić (39), višestruki silovatelj povratnik. Osuđen je na 40 godina robije, a njegova odbrana i danas ledi krv u žilama.

 - Ubio sam Ivanu, priznajem! Silovao sam je, a ona je vrištala i otimala se. Plakala je i zapomagala. To me je strašno iznerviralo, pa sam počeo da joj udaram šamare i davim je, ali nije prestajala… Zato sam uzeo motiku i ubio je! Onda sam je umotao u ćebe, pa u sunđer, i zakopao u dvorištu! - kazao je manijak na suđenju i šokirao sve prisutne.

Pratite nas i na Telegramu

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading