POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA UBISTVO STANIŠIĆA Odgovaraće vođe kavčana Zvicer i Kašćelan!
Foto: Alo.rs

Vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu protiv okrivljenih za ubistvo navodnog člana "škaljarskog" klana Nikole Stanišića.

Ranije, sud je vratio Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) na dopunu istrage optužnicu protiv okrivljenih Slobodana Kašćelana i još 13 osoba optuženih za ubistvo Nikole Stanišića.

Kako navode mediji, SDT podiglo je optužnicu protiv 14 osoba zbog stvaranja kriminalne organizacije, teškog ubistva Nikole Stanišića na podmukao način, te krivičnog dela teško ubistvo putem pomaganja, nedozvoljneog držanja oružja i eksplozivnih materija.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala i SDT-a, uhapšeni su Kašćelan (58), njegov telohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima.

Optuženi su da su kao dio kriminalne grupe koju su navodno formirali Kašćelan, Radoje Zvicer (39), Nikšićanin Radoje Živković (35) zvani Žuti i Podgoričanin Milan Vujotić (39), krivi za ubistvo Podgoričanina i još jedan pokušaj ubistva.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnela krivične prijave i protiv navodnih članova tog klana koji su u bekstvu - Zvicera, Živkovića, Vujotića, Srđe Juriševića (39) koji je takođe Kašćelanov telohranitelj, Kotorana Dragana Kneževića (40) i Milana Kneževića (39), Podgoričanina Aleksandra Dragićevića (35) i Zdravka Perunovića (45) iz Nikšića, koji je odranije u spuškom zatvoru.

Podsetimo, na ročištu za kontrolu optužnice, okrivljeni Kašćelan se izjasnio da nije kriv.

 - Nisam kriv i nemam krivice. Ovo je čista izmišljotina - izjavio je na tom ročištu okrivljeni Slobodan Kašćelan.

Advokati odbrane ostali su kod ranijih izjava da i novu optužnicu treba vratiti ponovo na dopunu istrage ili obustaviti postupak.

Pratite nas i na Telegramu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading