KO JE MONSTRUMU DAO STARATELJSTVO NAD MALOM PETROM (2) Danas protest ispred Centra za socijalni rad u Vršcu, ovo su zahtevi! (FOTO)
Marko Budimirović/Foto: Facebook

Budimirović, koji je osuđivan za porodično nasilje, presudio je dvogodišnjoj ćerki Petri, a potom i sebi. On je pre ubistva snimio i video-klip u kojem je najavio zločin. Taj materijal poslao je i supruzi Suzani.

Ubica je tog dana, prema rečima rođake, dobio rešenje o starateljstvu nad detetom i mogućnost da budu sami zajedno, iako je Petrina majka upozoravala da se radi o opasnom čoveku. 

U pozivu na protest građani zahtevaju da se utvrdi ko je odgovoran za ovakvu odluku Centra za socijalni rad:

Društvene mreže

 

- Zahtevamo da se utvrdi odgovornost svih zaposlenih u državnim institucijama koji su učestvovali u donošenju odluke kojom je osoba psihički labilna i prethodno osuđivana za nasilje u porodici imala pristup maloletnom detetu bez nadzora. Zahtevamo da se javnost izvesti poimence o odgovornima za ovaj propust. Zahtevamo da se odgovorni sankcionišu srazmerno načinjenom propustu - stoji u pozivu na prostest koji je zakazan za danas u 13h. 

Inače, Marko Budimirović biće sahranjen danas na lokalnom groblju u Vršcu. Njegova ćerka Petra ispraćena je juče na večni počinak.

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

Pokop je obeležio incident jer je njena majka Suzana pala u nesvest. 

Pratite nas i na Telegramu!

Komentari (0)

Loading