OVO JE ITALIJANKA KOJU JE SRBIN UBIO U VENECIJI Umetnica donirala svoje slike volonterskim udruženjima i pomagala deci u Africi!
Printscreen/Italijanski mediji

Ona je, kako prenose lokalni mediji, donirala svoja umetnička dela volonterskim udruženjima, koja su ih potom prodavala i novcem pomagala deci u Africi.  

Orjete Mjoto, predsednik volonterskog udruženja „Insjeme Soridjamo“,  rekao je da život Kjare Morese nije trebalo da se završi na ovakav način.  

- U subotu ste nam poslali materijal za laboratoriju udruženja. Uzeli ste našu stvarnost k srcu i, zahvaljujući vašoj kreativnosti, uspeli da nam pružite svoja mala umetnička dela, koja smo prodavali u prodavnicama kako bismo dobili nešto novca za pomoć afričkoj deci – rekao je Mjoto.  

Među Kjarinim velikim strastima, osim estetike i umetnosti, bili su i psi.  

Printscreen/Italijanski mediji

 

- Uvek se brinula o njima i činila je sve kako bi napuštene štence predala nekoj porodici. Pas Miško, koji je bio s njom u autmomobilu u trenutku nesreće, takođe je trebalo da bude udomljen. Kjara ga je pronašla neposredno pre nego što su nastradali – navodi izvor italijanskih medija.  

Inače, Kjara je rođena u u naselju Pjove di Sako u Padovi. S porodicom se 1987. preselila u naselje Bruđine. Potom je, između 2011. i 2013, živela u pokrajini Alesandria, u naselju Akvi Terme. Međutim, posle toga se vratila u Bruđine i u tamo ostala. S njom je živela i njena baka, koja je preminula pre godinu dana.  

Podsetimo, Kjara i pas Miško nastradali su u utorak na lokalnom auto-putu A4 u Veneciji, između naselja Portogruaro i Santo Stino di Lavenca. Oni su bili su u automobilu „opel korsa“  kada je na njih naleteo kamion kojim je upravljao srpski državljanin (45).    

- Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Srbina, za koga se sumnja da je izazvao karambom na putu usled kojeg su nastradali žena i pas. On se najpre zakucao u njihov automobil, a potom je na njihovo vozilo naleteo drugi šleper. Automobil je uništen do neprepoznatljivosti, a zatečen je zaglavljen između kamiona i bankine. U lančanom sudaru učestvovala su četiri kamiona – navodi izvor italijanskih medija.   

Pratite nas i na Telegramu!

Komentari (0)

Loading