AKCIJA UDARNE GRUPE I ŽANDARMERIJE! Specijalci u cik zore uleteli u šumu na obali Tise!
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je, rano jutros u mestu Srpski Krstur, akciji operativne udarne grupe i pripadnika Žandarmerije usmerenoj na sprečavanje krijumčarenja iregularnih migranata ka Mađarskoj i suzbijanje krijumčarenja oružja i narkotika, ali i krivičnih dela sa elementima nasilja koje vrše migranti.

Pripadnici operativne udarne grupe, koja je po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina formirana u julu ove godine, u specijalnoj policijskoj akciji sprovedenoj u mestu Srpski Krstur, u opštini Novi Kneževac, pronašli su na obali reke Tise oko 200 iregularnih migranata i zaplenili određenu količinu oružja i novca.

AKCIJA UDARNE GRUPE I ŽANDARMERIJE! Specijalci u cik zore uleteli u šumu na obali Tise!

Foto: MUP Srbije

 

- Pripadnici operativne udarne grupe i Žandarmerije su u improvizovanom kampu, u šumi na obali reke Tise, pronašli oko 200 iregularnih migranata i zaplenili određenu količinu oružja i novca. Jedan broj iregularnih migranata je uz pratnju policije prevezen u prihvatni centar za migrante, a jedan broj je sproveden kod nadležnog tužilaštva na dalje postupanje - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

 - Srbija je ozbiljna, organizovana i humana zemlja u kojoj zakon mora da se poštuje i u kojoj zakon važi za sve. Srbija nije i nikad neće biti prostor gde će se okupljati i boraviti kriminalci i ološ koji trguje ljudima i zarađuje na njihovoj muci i patnji. Svaka krijumčarska banda će biti otkrivena i razbijena, a njeni pripadnici biće kažnjeni u skladu sa zakonom Srbije. Naša država nije izazvala i nikako nije odgovorna za migrantsku krizu i neće biti parking za migrante, a posebno neće biti prostor za skupljanje ološa i bandita. Želim još jednom da poručim poštovanim građanima u Subotici, Kikindi, Kanjiži, Somboru, Srpskom Krsturu, Novom Kneževcu da mogu da imaju apsolutno poverenje u svoju državu i da su njihova mesta pod posebnom pažnjom policije - navodi ministar i dodaje:

- Bezbedan i siguran život naših građana uvek je na prvom mestu i nećemo dozvoliti da se na bilo koji način ugrozi, baš kao ni njihova imovina. Svako ko pokuša da ugrozi ili povredi naše građane naći će se na udaru srpske policije. Srbija je humana zemlja, ali Srbija je zemlja koja štiti svoje građane i njihov način života - naglasio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je istakao da je, zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Aleksandra Vučića, koji je o važnim pitanjima migratorne politike nedavno razgovarao sa premijerom Mađarske Orbanom i saveznim kancelarom Republike Austrije Nehamerom, Srbija dokazala da je pouzdan partner i zemlja koja je u stanju da odgovori na sve izazove koje je donela migrantska kriza i zaštiti svoje stanovništvo.

Pripadnici operativne udarne grupe i Žandarmerije zaplenili su tri pištolja, automatsku pušku, noževe, mačete, kao i određenu količinu novca.

Pratite nas i na Telegramu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading