SASLUŠANI POLICAJCI GORANA KOVAČEVIĆA GORANCA Zanemeli pred tužiocem, predložen im pritvor!
Foto: privatna arhiva

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušano je dvoje pripadnika policije Slađana T. (46) i Miloš K. (37) koji su ranije danas uhapšeni u akciji zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj. Reč je o pripadnicima policije za koje se sumnja da su obezbeđivali i dostavljali podatke novosadskom kriminalcu Goranu Kovačeviću Gorancu iz Novog Sada.

Druga dvojica pripadnika policije koji su uhapšeni u istoj akciji biće privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

- S.T. i M.K. su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu. S.T. se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja, a M.K. da ju je podstrekavao na to krivično delo -navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Sumnja se da je policijska službenica Uprave za međunarodnu operativnu saradnju S.T. 5. avgusta na zahtev M.K. izvršila provere kroz baze podataka Interpola za osobu iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana međunarodna poternica, o čemu je obavestila M.K. .

On je te podatke preneo licu iz kriminogene sredine sa kojim je bio u neposrednom kontaktu jer mu je, kako se sumnja, zajedno za R.L. (lišenim slobode u Novom Sadu) duži vremenski period pružao fizičko obezbeđenje. Oni su zauzvrat dobijali novac i poklone.

Pretresom iznajmljenog stana u Novom Sadu koji su koristili M. К. i R. L. a koji je u blizini adrese stanovanja osobe iz kriminogene sredine, pronađeno je oružje u nelegalnom posedu i opojna droga.

Podsetimo, lisice su stavljene dvojici pripadnika novosadskog odreda Žandarmerije R. L. (43) i R. M. (47), Milošu K. (37) iz PU za grad Beograd, kao i policijskoj službenici Uprave za međunarodnu operativnu saradnju Slađani T. (45).

Pratite nas na Telegramu

 

Komentari (0)

Loading