POČELO SUĐENJE MILANU STEVANOVIĆU Bivši direktor Gerontološkog centra u Nišu pred sudom zbog rekordnog broja preminulih od korone!
Foto: Printscreen

On je upravljao tom ustanovom u jeku pandemije koronavirusa, kada je otkriven veliki broj neprijavljenih zaraženih korisnika.

Tereti se da tokom pandemije nije sprečio posete ustanovi, odnosno korisnicima, niti je adekvatno reagovao nakon izbijanja zaraze, što je dovelo do rekordnog broja preminulih u ustanovama socijalne zaštite - 51.

Pripremno ročište bilo je zatvoreno za javnost, a advokat optuženog rekao je nakon toga da je zadatak Višeg suda da rasvetli događaje.

"Ovde mora da se vidi kakva je to bila odgovornost i neodgovornost i da li se može na pleća jednog čoveka staviti sve ono što se desilo u uslovima opšteg haosa u kome su se našle i zdravstvene i ustanove socijalne zaštite", rekao je advokat odbrane Goran Đorđević.

Danas je pripremni pretres.

"Mi smo ukazali na procesne nedostatke, ne možemo da dozvolimo da se sav taj haos koji je vladao u to vreme legalizuje kroz svojevrstan lov na veštice uz ovom predmetu u tom smislu smo predložili važne dokaze istakli važne podprocesne prigovore koje sud nije uzeo u obzir; prigovor da je optužnica četiri puta ukidana i delovi optužnice odbačeni

Suđenje je zakazano za 4. novembar.

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading