REŠENA MISTERIJA DŽONIĆEVOG PIŠTOLJA Ovaj detalj na oružju je ključan u istrazi ubistva porodice Đokić!
Foto: Alo.rs

Zbog toga se sumnja da je oružje kojim su ubijeni članovi porodice Đokić nabavljeno na crnom tržištu specijalno za ta ubistva.

Prema nezvaničnim saznanjima, u pitanju je model "bereta m34" kalibra 9 milimetara popularno nazvan "kratka devetka".

"Pištolj je takvih karakteristika da nije previše veliki, dobro leže u šaci i gotovo da nema trzaj. Reč je o modelu pištolja koji je od 1937. do 1992. godine prodat u više od milion primeraka u svetu a mnogi revolveri su trofeji iz Drugog svetskog rata. Ali, ovog Džonićevog nema ni u jednoj evidenciji u našoj zemlji. Takav, kriminalnim žargonom nazvan 'čist' pištolj, najčešće se nabavlja se na crnom tržištu kako mu se posle izvršenja krivičnog dela ne bi moglo ući u trag. Verovatno je i ovaj pištolj donet ilegalnim kanalima iz neke od susednih zemalja", kaže izvor Blica.

Foto: Alo.rs

 

Kako se saznaje, sa pištoljem je pronađen još jedan krunski dokaz koji prvoosumnjičenog Gorana Džonića dovodi u još tešnju vezu sa monstruoznim zločinom - navoj na koji se postavlja prigušivač, koji se nalazio na ustima cevi!

Podsetimo, metalostrugar iz Moravca G.A. posle zločina ispričao je policiji da je Goran Džonić dolazio kod njega kako bi mu dao alat, a kasnije i pomogao da napravi navoj, za koji on u tom trenutku nije znao za šta služi. Kada je uhapšen, Džonić je priznao gde se nalazi pištolj kako bi pokušao da zajedno sa tim "progura" i lažnu priču da su ga braća Konstatntin i Aleksandar Milošević zvani braća Jojke prinudili da učestvuje zločinu, koji su navodno oni izveli.

Pištolj je pronađen u kući majke Džonićeve žene Suzane u Aleksincu, sakriven u dimovodnom kanalu, odakle je izvučen uz pomoć vatrogasaca, jakim magnetom. Pištolj je bio na tako nepristupačnom mestu da prethodnim pretresom kuće nije bio pronađen, sve dok sam Džonić nije priznao gde se nalazi.

"Stručnom ekspertizom balističara Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku iz Niša, upoređivanjem čaura i pronađenog pištolja, potvrđeno je da je to oružje iz kojeg su ubijeni Đokići. Na taj način je policija pribavila najjači dokaz u istrazi jer bi bez oružja kojim je izvršen zločin, a koji je pronađen tako što je osumnjičeni rekao gde je, svi ostali dokazi imali manju težinu. Navoj za prigušivač koji je pravio Džonić samo pojačava sumnje da on stoji iza celog zločina", kaže sagovornik.

Pratite nas i na Telegramu!

Komentari (0)

Loading