IZ DUBAIJA PLANIRAO UBISTVO VUKOTIĆA Saznajemo! Ko je Milan Vujotić kojeg je turska policija uhapsila u okviru ubistva vođe škaljaraca
Foto: Printskrin

Tokom istrage o ubistvu vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića (42) u Istanbulu, turska policija je došla do još jednog pripadnika „kavčana“ koji se skrivao u ovoj zemlji. Lisice stavljene su Milanu Vujotiću (39), koji je komandovao slovenačkim ogrankom kavačkog klana i za kojim je bilo raspisano više poternica. Ovim hapšenjem sužava se krug oko njemu jako bliskog prijatelja i šefa Radoja Zvicera!

Foto: Alo printscreen

 

 

Za Vujotićem se tragalo zbog sumnje da je organizovao međunarodni šverc narkotika, ali i zbog ubistva. Turska policija sada ispituje i njegovu povezanost sa likvidacijom Vukotića.

- Vujotića i Zvicera je spojio njihov kum Igor Božović i oni su od tada bukvalno nerazdvojni. Do sada je utvrđeno da se njih dvojica uvek nalaze u neposrednoj blizini jedan drugog - kaže izvor Alo!.

Nakon što je 2021. izbegao hapšenje i pobegao iz Slovenije, sumnja se da je Vujotić utočište pronašao kod Zvicera u Dubaiju. Upravo odatle su  kontrolisali šverc droge i planirali likvidacije, pa i Vukotićevu. Sumnja se da su Vujotić i Radoje Živković Žuti, rođak Radoja Zvicera koji je takođe uhapšen u Istanbulu, različitim putevima stigli iz Dubaija u Tursku, gde je svako od njih imao svoju ulogu.

Foto: Alo printscreen

 

 

- Sada je dovoljno da se prati Vujotićevo kretanje, što se i radi, kako bi se došlo do Zvicera. Vujotić je veoma opasan kriminalac, visoko na lestvici u kavačkom klanu i uvek je u blizini nekih bitnih dešavanja koje nadgleda s njemu bezbedne udaljenosti - objašnjava naš sagovornik.

Foto: Alo printscreen

 

 

Organizovao i Minjino ubistvo

Kako se sumnja, Vujotić je u martu 2021. sa Zvicerom pokušao da organizuje likvidaciju Podgoričanina Milića Minje Šakovića, koji je letos i ubijen u Budvi.

Nakon propalog atentata, iza rešetaka su se tada našli državljani Srbije Jovan Trkulja (35) iz Obrenovca, Nikola Mirić (35) iz Beograda, kao i Podgoričani Aleksandar Veljović (30), Jovan Miranović (41) i Saša Stanišić. Nakon ubistva Minje Šakovića u junu ove godine, policija je kao ubice označila Luku Pilčevića (22) sa Karaburme.

Vujotić je, inače, 2015. za dlaku izbegao da bude prva žrtva sukoba „kavčana“ i „škaljaraca“. Ispod njegovog blindiranog auta postavljena je bomba koja je aktivirana daljinski, dok je on bio u obližnjem lokalu sa porodicom. On je preživeo, a samo nekoliko sati kasnije u Beogradu je ubijen Cetinjanin Goran Radoman (37), visokorangirani pripadnik škaljarskog klana. Radoman se vodi kao prva žrtva rata koji je dosad odneo više od 50 života.

Foto: Alo printscreen

 

 

Vujotić je u međuvremenu preuzeo na sebe najveći deo poslova oko organizovanja krijumčarenja droge, sve do 2021. godine kada je u Sloveniji uhapšeno 60 pripadnika ovog klana. Slovenačka ispostava imala je zadatak da transportuje drogu do Španije, a potom dalje u EU. U dokumentima istražitelja navodi se i da su članovi grupe komunicirali preko aplikacije „Skaj“, kao i da je Vujotićev nadimak bio Lavitese.

Smišljali kako da ubiju Vukotića u zatvoru

Vujotić je sa Zvicerom najmanje godinu dana pokušavao da organizuje Vukotićevu likvidaciju, o čemu svedoči presretnuta „Skaj“ komunikacija. Iz nje proizilazi da im je plan bio da hicem iz snajpera ubiju Vukotića u zatvoru i to kada izađe na prozor svoje pritvorske ćelije. Imali su i rezervni plan, da ga likvidiraju tokom šetnje uz pomoć drona koji bi nosio eksploziv!

Međutim, kako se ovi planovi nisu realizovali, vođe „kavčana“ postajale su nervozne.

„Nema više odlaganja jedne sekunde“, napisao je Vujotić u jednoj poruci svojim ljudima, koje je potom zajedno sa Zvicerom kritikovao:

- Nemate vi samopouzdanja, vere u sebe nemate... To je ovde najviši problem! - pisalo je u porukama do kojih je došla policija.

 

Slovenački istražitelji su tad naveli da je Vujotić preko svog čoveka Filipa Vrzića 2018. godine okupio šezdesetak ljudi, sa kojima je prošvercovao najmanje 790 kilograma kokaina, više od dve tone marihuane, 96 kilograma hašiša, 10 kilograma heroina, oružje, ali i da je nelegalno iz Španije u Beograd prebacio 5,6 miliona evra u kešu, koje je, kako sumnja, ekipa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića oprala.

- Veljko i Marko su taj novac, kako se sumnja, prosleđivali tajkunima koji se bave poljoprivredom i stočarstvom. Njima je zadatak bio da uz proviziju te pare operu na svojim poljoprivrednim imanjima u Vojvodini i Požarevcu. Reč je o velikim posedima koji se mere stotinama hektara. Deo novca koji je tada ušao u Srbiju navodno je zadržao Belivuk pošto je prethodno poveći zalogaj prosledio odbeglom crnogorskom šefu kavačkog klana Radoju Zviceru - rekao je izvor.

Pratite nas i na Telegramu!

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading