MILAN VUJOTIĆ UHAPŠEN U TURSKOJ Okončana potraga za članom kavačkog klana
MUP Republike Srpske

Vujotić je uhapšen nekoliko dana nakon velike akcije turske policije koja je, 19. septembra ove godine, uhapsila 12 osoba, za koje se veruje da su povezani sa likvidacijom vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića.

"Dobili smo potvrdu o hapšenju Vujotića", kazao je sagovornik "Vijesti".

Turski portal "Ajansmanisa" objavio je da je naknadno uhapšena još jedna osoba nakon što je u operaciji tamošnje policije rasvetljeno ubistvo Vukotića, koji je ubijen 8. septembra u Istanbulu dok se u automobilu nalazio sa nevenčanom suprugom i ćerkom.

"Osumnjičenog, čije je saslušanje završeno, pravosudni organi su uhapsili i uputili u zatvor", piše portal.

Protiv Milana Vujotića raspisana je međunarodna poternica zbog nekoliko optužnica, koje su u Crnoj Gori podignute protiv njega, a zbog optužbi da je kao član kavačke grupe organizovao međunarodni šverc narkotika, ubistva.

Specijalno državno tužilastvo podiglo je optužnicu protiv Slobodana Kašćelana (58) i njegove trinaestočlane kriminalne organizacije, među kojima i Vujotića, zbog optužbi da su odgovorni za ubistvo Nikole Stanišića početkom avgusta 2020. godine.

Ime Milana Vujotića našlo se i u optužnici SDT-a zbog tvrdnji da je imao ulogu tokom otmice, a potom i ubistva Milete Radulovića zvanog Kapetan, koji je ubijen 14. oktobra 2020. godine.

Optužnica za to ubistvo podignuta je protiv srpskih državljana Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića.

Na optužnici se nalaze i imena odbeglog Radoja Zvicera, Dragana Kneževića, Duška Roganovića i Vladimira Vučkovića.

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading