OD VUKOTIĆA SE OPRAŠTALI UZ ORKESTAR Vođu Škaljaraca koji je likvidiran u Istanbulu danas sahranjuju u Crnoj Gori!
Privatna arhiva Mup

Jovan Vukotić, vođa klana iz Kotora koji je ubijen u Istanbulu u Turskoj, danas će biti sahranjen u porodičnoj grobnici u mestu Čevo u Crnoj Gori. Njemu u čast u jednoj kafani u Škaljarima prethodno je organizovano oproštajno veče uz živu muziku!

Vukotićevo telo dopremljeno je iz Turske, gde je ubijen 8. septembra, i predato porodici, koja je u čitulji objavila da će dva dana primati saučešće, a da će se sahrana obaviti danas. Dok se porodica spremala da Vukotića isprati na večni počinak, njegovi prijatelji već su se na brojne načine opraštali od njega. Novinari Alo! došli su u posed i jednog takvog snimka iz kafane u Škaljarima. Prema rečima sagovornika Alo!, „škaljarci“ su Vukotiću u čast organizovali oproštajno veče uz živu muziku.

Printscreen

 

 

- Oproštaj je organizovao Vukotićev kum Balša Đuranović u svom lokalu u Škaljarima. Okupili su se svi viđeniji „škaljarci“, a bila je i živa muzika. Naručivali su pesme koje su posvećivali svom prijatelju i vođi - kaže naš sagovornik.

Foto: privatna arhiva

 

 

Počivaće pored oca

Vukotić će biti sahranjen u porodičnoj grobnici pored oca Veselina Vukotića, koga su takođe likvidirale, kako se sumnja, ubice kavačkog klana. On je u aprilu 2019. izrešetan na kućnom pragu u Dobroti, a sahrani nije prisustvovao ni njegov sin Igor, koji je u bekstvu, ni Jovan, koji je tada iz zatvora u Beogradu poslao čitulju koja je najavljivala osvetu:

„Ponestalo mi je reči. Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt je danas probudila ono što sam zadnjih godina umirivao u sebi. Svako zna šta mu je činiti! Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio celog života, a život je prolazan. Neka ti je večna slava i hvala.“

Kako se može čuti na snimku do kojeg je Alo! došao, jedna od pesama koja je digla na noge celu kafanu bila je „Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine“ od Mitra Mirića.

Privatna arhiva Mup

 

 

Osim u kafani, od Vukotića su se opraštali i porukama na društvenim mrežama. Neke su bile upućene njemu, a neke su najavljivale i osvetu!

„Nastavićemo tamo gde si ti stao dok se i poslednji ker koji te je kukavički i pred porodicom upucao ne istemelji sa lica zemlje“, glasila je jedna poruka.

U drugoj nepoznata osoba koja se predstavila kao Ćiro poručila je da je pravda spora, ali dostižna.

Tužnu povorku čuvaće policija

Kako se može nezvanično saznati, sahranu Jovana Vukotića će iz bezbednosnih razloga danas obezbeđivati veliki broj policijaca. Oni neće biti raspoređeni oko groblja, već će kontrolisati bližu okolinu Čeva i prilazne puteve kako bi sprečili eventualni napad na tužnu povorku.

- Postoji opasnost da bi „kavčani“ mogli da organizuju napad kako bi likvidirali još nekog iz škaljarskog klana. Mala je verovatnoća da bi to uradili na samoj sahrani gde mogu stradati i nedužni, ali nije isključena mogućnost da određenim ljudima postave zasede kad budu dolazili na sahranu ili odlazili s nje - kaže izvor Alo!.

Upravo iz bezbednosnih razloga, velika je verovatnoća da se veliki broj Vukotićevih saradnika neće ni pojaviti na sahrani. Među njima je i brat Igor, koga osim „kavčana“ godinama juri i policija.

 

 

Privatna arhiva Mup

 

 

Mediji su već pisali i o Vukotićevom kumu Balši Đuranoviću koji je organizovao oproštajno veče u kafani. On je odmah nakon ubistva objavio fotografiju uz poruku: „Đe si, ubice, kuća ti se iskopala, kukavički čin“.

Naslov

Vukotić predosetio kraj: Živi kako ti odgovara i kako voliš, dok možeš

Jovan Vukotić navodno je imao i svoj Fejsbuk profil koji je ugasio kada je počeo da se skriva. Prema pisanju medija, u polju „o sebi“ stajao je opis koji kao da je naslućivao njegovu sudbinu: „Svi će reći: ’Dobio je što je tražio’. Živi kako ti odgovara i kako voliš, dok možeš“.

Privatna arhiva Mup

 

 

Kada je supruga odbeglog vođe „kavčana“ Radoja Zvicera Tamara Zvicer objavila na društvenoj mreži Instagram stori da je u provodu sa prijateljima, a potom i kako peva pesmu Miroslava Škora pod nazivom „Sude mi“, mnogi su to protumačili kao slavlje zbog ubistva Vukotića. Na to je odmah reagovao Đuranović, koji je postavio video na društvenim mrežama kojim je poslao poruku porodici Zvicer. On je objavio pesmu Di-džej Krmka „Puši, puši“.

Komentari (1)

Loading