SKLAPAJU SE KOCKICE Pao još jedan krimos zbog ubistva Vukotića
Foto: Alo/ilustracija

Broj uhapšenih za ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića popeo se na 13! Turska policija lisice na ruke stavila je još jednom muškarcu zbog sumnje da je učestvovao u brutalnoj likvidaciji 8. septembra!

Foto: Printscreen

 

Jovan Vukotić je likvidiran u Istanbulu, dok se nalazio u automobilu sa nevenčanom suprugom Mašom M. i njihovom ćerkom. Za svega desetak dana turska policija je rasvetlila ovu mafijašku likvidaciju i uhapsila 12 osoba koje se terete da su umešane u likvidaciju. U pitanju su pripadnici dva kriminalna klana koji su bili zaduženi za praćenje i egzekuciju i dvojica „kavčana“, Radoje Živković i Zdravko Perunović. Istraga je pokazala da su „kavčani“ turskoj mafiji dali 1,5 miliona evra da odrade ubistvo.

Glumio trgovca nekretninama

Kako prenose turski portali, Jovan Vukotić je u Turskoj živeo od prošle godine sa lažnom boravišnom dozvolom pod imenom Predrag Popović. Prilikom ulaska u zemlju u formularu je napisao da je trgovac nekretninama. Sa suprugom Mašom M. i detetom živeo je u elitnom delu Istanbula koji se zove Atakoj. Prema svedočenju supruge Maše, kobnog dana krenuli su u šoping u tržni centar udaljen oko 20 kilometara od njihovog doma. Ubice su ih sve vreme pratile na auto-putu i likvidirale Vukotića u naselju Šišli. Supruga, dete i vozač E. K. prošli su bez povreda.

- Broj uhapšenih osoba zbog ubistva Jovana Vukotića sada se popeo na 13. Poslednji je uhapšen Erdan Ertan. On je uhvaćen u Izmiru kao pripadnik klana Binalija Conguza, koji je letos uhapšen u Crnoj Gori. Od ukupnog broja uhapšenih u međuvremenu je dvoje pušteno da se brani sa slobode, tako da je njih 11 trenutno u pritvoru - navode turski mediji.

Foto: Printscreen

 

Podsetimo, osim „kavčana“ koji se sumnjiče da su naručili likvidaciju, u pritvoru su se našli i Emirkan Sumer i Jakup Dogan koji su sa motora pucali na Vukotićev automobil, kao i Furkan Ješil i njegova devojka Elanur Tuna, koji su svojim vozilom išli iza „škaljarca“. Elanur je, navodno, poreklom iz Crne Gore, a ne isključuje se mogućnost da je trebalo da i ona da puca na Vukotića ukoliko bi joj se ukazala prilika. Naime, turski mediji su objavili da su Furkan i Elanur duže vreme pratili Vukotića i da su već jednom prilikom pokušali da ga ubiju, ali u tome nisu uspeli.

Pregledano 1.700 sati video-materijala

Tragajući za ubicama policija je uzela snimke sa 200 kamera i pregledala 1.700 sati materijala. Trud se isplatio jer je tako otkriveno gde su pobegli napadači na motoru, a potom i ko su. Ubrzo je otkriveno da je Vukotić imao i pratnju jer je jedan isti automobil stalno išao za njim. U pitanju su bili Furkan Ješil i njegova devojka Elanur Tuna. Policiji posle toga nije trebalo puno da raskrinka i ostale njihove saradnike umešane u zločin.

Kako se ispostavilo, u njegovo vozilo postavili su čak tri GPS uređaja uz pomoć kojih su puna četiri meseca pratili svaki njegov korak. Jedan uređaj pronađen je ispod vozila, a dva u gepeku. Policija nije isključila mogućnost da je i Vukotićev vozač, turski državljanin E. K., umešan u ovaj zločin. Lokalni mediji pišu da sve ukazuje na to da je on bio „krtica“, ali da je on to negirao na saslušanju u policiji, pa je usled nedostatka dokaza pušten na slobodu. Mediji navode da to ne znači i kraj istrage, što pokazuje i hapšenje 13. osumnjičenog za ovaj zločin.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

Komentari (0)

Loading