ALO! OTKRIVA Oni su lovili Vukotića po Istanbulu
Foto: Printscreen

Lividaciju vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića u Istanbulu za milion i po evra izvele su dve kriminalne organizacije na čijem čelu su turski mafijaši. Obojica su u trenutku ubistva bila u zatvorima, odakle su vukla konce. Jedan u Italiji, a drugi u Crnoj Gori.
 

ALO! OTKRIVA Oni su lovili Vukotića po Istanbulu

Bariš Bojun foto: Printscreen

 

 

Kako je saopštila turska policija, nakon saznanja da se Vukotić krije u Turskoj „kavčani“ Radoje Živković i Zdravko Perunović dogovorili su likvidaciju sa Turcima sa kojima su odranije bili u kontaktu. Grupa Binalija Camgoza imala je zadatak da prati metu, a klan Bariša Bojuna da odradi egzekuciju. Policija je saopštila da je Bojun, iako se nalazi u zatvoru u Italiji, iz svoje ćelije davao uputstva saradnicima, o čemu svedoče poruke koje su otkrivene u telefonima uhapšenih. I On i Camgoz poznati su u svetu kriminala kao okorele ubice i trgovci drogom.
 

Prvo pali atentatori

Turska policija objavila je i video brutalne likvidacije Vukotića koji su snimile bezbednosne kamere. Na snimku se vide dve osobe na skuteru koje prilaze belom automobilu i pucaju. Kako je utvrđeno, motorom je upravljao Jakup Dogan, dok je oroz povukao Emirkan Sumer. Policija je uspela da im uđe u trag, a potom i da raskrinka celu grupu. Ubrzo je uhapšeno ukupno 12 osoba.

- Bojun se smatra šefom turske mafije. Uhapšen je pre mesec dana u Riminiju u Italiji po Interpolovoj poternici za ubistva, ranjavanje, pretnje, zavere i kršenje zakona o oružju - kaže izvor Alo! iz bezbednosnih struktura.

ALO! OTKRIVA Oni su lovili Vukotića po Istanbulu

Binali Camgoze foto:Printscreen

 

Kako su pisali turski mediji, Bojuna vlasti terete za čak 19 ubistva i pokušaja ubistava počinjenih za samo godinu dana od 2019. do 2020. Svoju moć nije skrivao, pa se na društvenim mrežama hvalio snimcima na kojima uživa u luksuzu, uz oružje kao obavezan detalj. Kada je u aprilu ove godine shvatio da mu je policija za petama, pobegao je iz zemlje. Čim su bezbednosne službe saznale da je iz Švajcarske ušao u Italiju, odmah je stavljen na mere. Pratili su ga do hotela sa četiri zvezdice u Riminiju, gde su mu i stavljene lisice. Interesantno je da je pre toga Bojun boravio i u Beogradu, gde je legitimisan u jednom kafiću.
 

ALO! OTKRIVA Oni su lovili Vukotića po Istanbulu

Jovan Vukotić / Foto: Privatna arhiva

 

- Nije isključeno da je u Srbiju došao upravo kako bi dogovorio likvidaciju Vukotića – kaže izvor.

 
ALO! OTKRIVA Oni su lovili Vukotića po Istanbulu

Foto: Printscreen

 

 

Kavčane odao planer likvidacije

Hapšenje „kavčana“ Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića usledilo je nakon što je turska policija sprečila bekstvo Furkana Ješila koji je želeo da se domogne Gruzije. Ješil i njegova devojka Elenur Tuna su automobilom koji su iznajmili u Izmiru pratili Vukotića kobnog dana. Krenuli su za njim od njegove kuće u naselju Atakoj i bili su tri minuta iza Vukotićevog vozila. Utvrđeno je da je Ješil bio planer ubistva i da je pripadnik klana Binalija Camgoza. Potom je otkrivena i njegova veza s dvojicom Crnogoraca. U pitanju su bili Živković i Perunović.

Zanimljivo je da je gotovo u isto vreme u Crnu Goru ušao vođa grupa koja je imala zadatak da prati Vukotića. Binali Camgoz kod sebe je imao lažna dokumenta, ali nije uspeo da prevari crnogorsku policiju koja je dobila dojavu.

Prema pisanju turskih medija u krivičnom dosijeu upisani su mu razni zločini - ubistva, ranjavanje, otmica, iznuda i mučenje, nezakonita naplata čekova i obveznica. Sumnja se da je njegov klan likvidirao i svedoka saradnika, potpredsednika izmirske AK partije Ahmeta Kurtuluša, koji je trebao da svedoči na suđenju terorističkoj organizaciji Fetulah - FETO.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading