POKUŠALI VUKOTIĆA DA UBIJU I U SRBIJI Vođa turske mafije sedeo u beogradskim kafićima i vrebao škaljarca!
Foto: Alo.rs

Turski državljanin Bariš Bojun, vođa kriminalne grupe, kojeg su istanbulski istražitelji osumnjičili da je za milion i po evra prihvatio nalog da ubije vođu "škaljaraca" Jovicu Vukotića, letos je boravio u Beogradu!

On se sada tereti da je angažovao dvojicu svojih pripadnika Binala Č. i Furkana I. da pronađu izvršioca, koji će da smakne Kotoranina. Kao direktni izvršilac pominje se Emirkan S.

Bojun je letos zatečen i legitimisan u jednom beogradskom kafiću u društvu svog prijatelja, takođe Turčina, i jedne devojke, posle čega je brže-bolje napustio Srbiju. Pomenuta dama je ponovo legitimisana na aerodromu "Nikola Tesla". Službenici evropske policije (Evropol) kasnije su njegovo prisustvo evidentirali u Italiji, gde je i uhapšen.

foto: turski mediji

 

Operativna saznanja govore da su on i pripadnici njegove kriminalne grupe gotovo ostali bez para, pa je to i razlog da prihvate da za novac izvrše zločin.

- Sada se istražuje da li je Bojun, zapravo, u Beogradu dogovorio ubistvo Vukotića - navodi sagovornik blizak bezbednosnim službama.

- Interpol je, nekako, u isto vreme u Istanbulu locirao Radoja Živkovića, brata od tetke vođe "kavčana" Radoja Zvicera. Živković, kome je nadimak Žuti, pomagao je angažovanim Turcima da ubiju Vukotića. Pored toga, on je za račun klana dogovarao i druge kriminalne poslove, poput trgovine narkoticima. Turci su znali da je Živković u Istanbulu i to zahvaljujući informacijama, koje su razmenjivane preko Interpola.

Svi ovi podaci sada se koriste da se do kraja rasvetli brutalno ubistvo Vukotića u istanbulskoj četvrti Šišli 8. septembra ove godine, pred ženom, detetom i prijateljem vozačem.

- Binal Č. je u julu uhapšen u Crnoj Gori i sada se čeka njegovo izručenje Turskoj - navodi izvor za medije.

- Interesantno je da je zabeleženo da se tamo, na primorju, ponašao sasvim opušteno i sa ostalim "kavčanima" odlazio na improvizovana strelišta, u skupocenim automobilima i vežbao gađanje.

Radoje Živković Foto: Printscreen

 

Uhapšeni za ubistvo Vukotića, tokom ispitivanja u policiji, prema tvrdnjama turskih medija, tvrdili su da su ih na zločin podstakli Radoje Živković i Zdravko Perunović. Navodno, turski državljani Binal Č., zvani Deniz, koji je u pritvoru u Crnoj Gori, i sada uhapšeni Furkan I., pre četiri meseca su bili u Istanbulu, gde su isplanirali i dogovorili na koji način da se ubije Kotoranin. Binal Č. je posle toga otputovao u Crnu Goru na sastanak sa nekim "kavčanima", ali je tamo uhapšen sa lažnim pasošem Gruzije.

- Kao direktni izvršilac zločina, imenovan je Emirkan S., koga su, navodno, angažovali Binal Č. i Furkan I., a njihov pravi vođa je Bojun - navode turski mediji.

Foto: Printscreen

 

Hapšenja osumnjičenih za ubistvo Vukotića izvedena su na lokacijama u Istanbulu, Izmiru, Artvinu, Alanji i Zonguldaku. Po svemu sudeći, i na osnovu najnovijih informacija iz istrage, koju sprovodi istanbulska policija za suzbijanje organizovanog kriminala, ubistvo Vukotića je dugo i temeljno pripremano i bilo je spremljeno nekoliko "scenarija". Ovaj Kotoranin je poživeo do 8. septembra, samo zato što su kriminalnu organizaciju plaćenu da ga ubije pratili "pehovi", pa su pohapšeni u raznim zemljama. Ipak, po svemu sudeći, oni su angažovali dvojicu svojih plaćenika da ubiju Vukotića.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

Komentari (0)

Loading