VUKOTIĆA UBILA TURSKA MAFIJA Zvicer im platio 1,5 miliona evra!
Alo! Ilustracija J.V.

Turska policija u potpunosti je rasvetlila ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića u Istanbulu. Kako je utvrđeno, egzekuciju su izvršile dve turske kriminalne organizacije kojima su „kavčani“ platili milion i po evra! 

Kako prenosi turski portal Sabah, Jovan Vukotić je u Turskoj živeo od prošle godine sa lažnom boravišnom dozvolom pod imenom Predrag Popović.

Foto: Printscreen

 

Ubijen je na auto-putu naočigled nevenčane supruge Maše i deteta sa kojima je kobnog dana krenuo u šoping. Dvojica muškaraca pojavila su se na motociklu, a zatim je napadač s mesta suvozača ispalio ukupno pet hitaca, od kojih su četiri završila u telu „škaljarca“. Automobilom je upravljao Turčin E. K., koji je tvrdio da mu se Vukotić predstavio kao Nikola, ali da ga ne poznaje.

Foto: Printscreen

 

Turska policija je odmah započela istragu koja je veoma brzo dala rezultat. U koordiniranoj akciji uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su i „kavčani“ Radoje Živković i Zdravko Perunović. Istraga je pokazala da su pre likvidacije ubice pratile puna četiri meseca uz pomoć čak tri GPS uređaja.

- U Vukotićevom automobilu pronađena su tri GPS uređaja za praćenje, jedan ispod automobila, a dva u gepeku. Navodno su pokušavali i ranije da ga likvidiraju i napad 8. septembra nije prvi - navode turski mediji.

foto: turski mediji

 

Vukotića pratile dve žene

Turska policija saopštila je da je Jovana Vukotića puna četiri meseca pratila jedna kriminalna grupa koja je u njegov automobil ubacila i GPS uređaje. Među njima su i dve žene!

- One su izabrane da ne bi upadale u oči - pišu lokalni mediji.

Prema pisanju turskih medija, nakon saznanja da se Vukotić krije u Turskoj, Živković i Perunović došli su u Istanbul gde su se nagodili sa dve kriminalne organizacije da likvidiraju Vukotića. Za to su im, po nalogu Radoja Zvicera, ponudili ukupno 1,5 miliona evra.

Foto: Printscreen

 

Žuti glumio Ukrajinca!

Turska policija je prilikom hapšenja pronašla šest lažnih pasoša i još 11 lažnih ličnih karata iz raznih zemalja. Ovi dokumenti pripadali su „kavčanima“ Radoju Živkoviću i Zdravku Perunoviću.
Živković je imao isprave Bosne i Hercegovine, Švajcarske i Ukrajine. Perunović je imao dokumenta Švajcarske, Italije i Crne Gore.

- U ubistvu su učestvovale dve kriminalne grupe čije se vođe trenutno nalaze u zatvoru. Bariš N. je uhapšen pre mesec dana u Italiji i on je iz zatvora svojim ljudima davao uputstva šta da rade, dok je Binali C. u pritvoru u Crnoj Gori. Binalijeva grupa je imala zadatak da prati Vukotića, a Bariševa da izvrši egzekuciju – pišu turski mediji.

Foto: Yeni Asir

 

Vozač bio krtica?

Policija je prošle nedelje privela i turskog državljanina E. K., vozača Jovana Vukotića.

Kako je obelodanjeno, on je nakon ubistva skinuo tablice sa svog vozila i stavio ih u gepek. Iako se prvobitno pisalo da je nakon toga sakrio Vukotićeve telefone, turski mediji sada prenose da je između metalne ograde pokraj puta zapravo pronađen njegov mobilni.

- Vozač se sumnjivo ponašao i on je priveden. Sve ukazuje na to da bi on mogao biti krtica kavačkog klana. On je negirao optužbe i nakon saslušanja u sudu pušten je na slobodu. Istraga protiv njega je i dalje u toku - prenose turski mediji.

Samu likvidaciju su izvršila dvojica turskih državljana Emirkan Sumer i Jakup Dogan. Emirkan je pucao sa motocikla, dok je Jakup upravljao. Turska policija objavila je i video brutalne likvidacije Vukotića koju su snimile bezbednosne kamere. Na snimku se vide dve osobe na skuteru koje prilaze belom automobilu i pucaju. U nastavku videa turska policija upada u štek-stanove koje su koristile ubice, a potom pod ogromnim merama bezbednosti svih 12 uhapšenih sprovodi do policijskog autobusa kojim su odvedeni u pritvor.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

https://t.me/alonovine?fbclid=IwAR3qj6q4XQj5_0Wl3AD2bsfDf2hCPwi66WCAAr8RNQxPhpGaSnM9bHoOgcU

Komentari (0)

Loading