UHAPŠEN VUKOTIĆEV SARADNIK U SPLITU Planirao da ubije vođu kavčana Slobodana Kašćelana?
Privatna arhiva

U Splitu je juče uhapšen Nikšićanin Vladan Mijušković, kojeg crnogorski pravosudni organi potražuju zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije sada pokojnog Jovana Vukotića - škaljarski klan, planirao likvidacije više pripadnika kavačkog kriminalnog klana, saopšteno je Vijestima iz Uprave policije.

Mijušković je uhapšen po poternici crnogorskih pravosudnih organa, koji su sa za njim tragali zbog obezbeđivanja njegovog prisustva krivičnom postupku u kom odgovara za stvaranje kriminalne organizacije i planiranje više ubistava.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ranije je podiglo optužnicu protiv Vukotića i Nikšićana Jovana M. Mrvaljevića i Vladana N. Mijuškovića, iz Nikšića.

Prema tom tužilačkom aktu Vukotić je formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

U obrazloženju optužnice piše i da je svedok oštećeni Kašćelan izjavio pred specijalnim državnim tužilaštvom, da sa Vukotićem nije imao nikakav nerešen spor, zbog kojeg bi mogao da pomisli da je Vukotić pripremao njegovo ubistvo.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

Komentari (0)

Loading