ODLOŽENO SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA VELJE NEVOLJE U CRNOJ GORI Podgorica traži dokaz da je Jovan Vukotić mrtav!
Foto: Alo.rs

Početak suđenja optuženima za planiranje ubistva Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Slobodana Kašćelana u Crnoj Gori, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici.

Predsednica specijalnog veća sudija Nada Rabrenović kazala je da se ovaj sudski postupak spaja sa predmetom u kojem je optužen i sada pokojni Jovan Vukotić.

Sudija je navela da sud treba da pribavi potvrdu o smrti, odnosno izvod iz matične knjige umrlih za Jovana Vukotića.

ODLOŽENO SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA VELJE NEVOLJE U CRNOJ GORI Podgorica traži dokaz da je Jovan Vukotić mrtav!

Foto: Alo.rs

 

Naredno suđenje zakazano za 9. oktobar.

Optužnicom specijalnog državnog tužilaštva je predstavljeno da je Janko M. Vukadinović iz Podgorice i NN osoba, krajem 2019. godiune, formirali kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali okrivljeni Radovan M. Stanišić iz Tivta, Mile R. Jovanović iz Nikšića, Almira Š. Mujahodžić iz Podgorice, te Barani Momčilo Ž. Milić i Dušan M. Ivanović.

Optužnicom specijalnog državnog tužilaštva navodi se da je Janko M. Vukadinović iz Podgorice i NN osoba, krajem 2019., formirali kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali okrivljeni Radovan M. Stanišić iz Tivta, Mile R. Jovanović iz Nikšića, Almira Š. Mujahodžić iz Podgorice, te Barani Momčilo Ž. Milić i Dušan M. Ivanović. Delovanje kriminalne prganizacije je planirano na neodređeno vreme. Vukadinović je kao organizator, radi realizacije u vršenju neodređenog broja krivičnog dela ubistvo, teško ubistvo, za sebe odredio da vrbuje lica za pripadnike kriminalne organizacije.

U optužnici se navodi da su 22. januara 2021. godine u Tivtu, Mile Jovanović i Kamenko Kuč, koji je rešenjem suda određen za svjedoka saradnika, a zatim za zaštićenog svedoka, pokušali da ubiju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u čemu im je pomogao Stanišić. Dodaje se da je Jovanović počinio krivično delo kao saizvršilac teško ubistvo u pokušaju, a Stanišić - teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja.

Optužnicom je predstavljeno da je Vukotić u novembru i decembru 2020. godine u Crnoj Gori, tako što je putem tekstualnih poruka preko kriptovanih mobilnih telefona nudio četiri miliona eura, podstrekavao na ubistvo Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

Okrivljeni Vukotić je, piše u optužnici, preko aplikacije SKY poslao Emilu Tuzoviću poruku “ako dvojicu derne, 4 će se dati”, te u nastavku komunikacije određuje da se radi o Zviceru i Kašćelanu.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading