OTKRIVAMO Zvicerov brat vođa eskadrona smrti! Ko je Radoje Živković (36) zvani Žuti, koji je uhapšen zbog ubistva vođe škaljaraca u Istanbulu
Alo/Printscreen/Privatna arhiva

Radoje Živković (36) zvani Žuti, brat od tetke Radoja Zvicera, koji je uhapšen u Turskoj zbog ubistva Jovana Vukotića, dovodi se u vezi i sa likvidacijom Minje Šakovića (35) u Budvi i Gorana Vlaovića (38) na hrvatskom ostrvu Pagu. Živković je, kako se veruje, bio glavni logističar „eskadrona smrti“ kavačkog klana i veruje se da stoji iza gotovo svih poslednjih likvidacija ljudi koji se povezuju sa „škaljarcima“!

Alo/Printscreen/Privatna arhiva

 

Živković je uhapšen u Turskoj zajedno sa Zdravkom Perunovićem i još 10 osoba, zbog sumnje da su umešani u ubistvo vođe škaljarskog klana u Istanbulu 8. septembra. Prilikom hapšenja, policija je pronašla nekoliko falsifikovanih ličnih karata i pasoša, ali i oružje za koje se sumnja da je korišćeno u napadu. Kako se sumnja, likvidaciju je finansirao Radoje Zvicer, dok ju je njegov brat organizovao i sproveo u delo. Izvori Alo! navode da je Živković bio glavni logističar brojnih zločina u regionu, tako što je birao ljude, pravio planove i koordinisao akcijama.

Alo/Printscreen/Privatna arhiva

 

 

Potera za krticom

Izvor Alo! iz bezbednosnih struktura navodi i da se sumnja da je Vukotića izdao neko od bliskih prijatelja i namestio ga suprotnom klanu.

- Iako je u Turskoj imao zaštitu, ubice su mu ušle u trag, pratile i na kraju likvidirale. Teško da je to izvedeno bez pomoći nekog iz Vukotićevog okruženja. Za njim traga i policija, ali i škaljarski klan - rekao je naš izvor.

- U vreme ubistva Šakovića 17. juna, on je bio u Budvi. Kako se sumnja, do detalja je isplanirao ubistvo ovog Podgoričanina. Angažovao je ubice iz Srbije, Luku Pilčevića (22) s Karaburme i Kragujevčanina Duška Tanaskovića. Zanimljiva je veza između Živkovića i Pilčevića, a to je upravo Karaburma. Živkovićeva žena sa kojom ima dete je sa Karaburme. Ona tamo živi i radi kao fitnes instruktorka - rekao je naš izvor.

Alo/Printscreen/Privatna arhiva

 

Prema njegovim navodima, sumnja se da je Živković u avgustu organizovao i Vlaovićevo ubistvo, i to kako bi namamili Vukotića.

- Vlaović je bio visokopozicionirani član škaljarskog klana, praktično Vukotićeva desna ruka. Prema operativnim saznanjima policije, ubice su se nadale da će smrt Vlaovića izmamiti Vukotića koji se sve vreme skrivao. Jedna od verzija je da su se nadali da će ga ubiti na sahrani, koja je verovatno zbog toga i odlagana, a onda i obavljena u strogoj tajnosti - objašnjava naš sagovornik.

On navodi da je Vlaoviću meta nacrtana jer je bio logističar „škaljaraca“ zadužen za šverc kokaina. O tome navodno svedoče presretnute poruke do kojih su došle bezbednosne službe.

- Vlaović je u februaru prošle godine bio u Dubaiju, odakle je sa Vukotićem planirao krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u Evropu - rekao je izvor.

Lisice i za dželata Nikole Stanišića

Zdravko Perunović koji je uhapšen u Turskoj zajedno sa Živkovićem je takođe član kavačkog klana. Zanimljivo je da je ovaj Nikšićanin u martu ove godine pušten iz zatvora posle izdržane kazne iako ga crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiči da je bio deo kavačkog odreda smrti koji je oteo, mučio, pa potom likvidirao člana suparničke ekipe Nikolu Stanišića. Stanišić je otet, vezan i mučen, a potom mu je dozvoljeno da se pomoli. Nakon toga, kako se sumnja, ubio ga je upravo Perunović.

Radoje Živković Žuti je Nikšićanin. Prema podacima tajnih službi, od početka je u kavačkom klanu, a njegovo ime je vezano i za neke od najsurovijih likvidacija protivnika ove kriminalne grupe. Njegovo ime se dovodi u vezu sa ubistvom Barana Alana Kožara i Damira Hadžića koji su bili deo škaljarskog klana na Krfu 2020, ali i za likvidaciju Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u restoranu u Atini iste godine.

Navodno je učestvovao zajedno sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem i u ubistvu Adisa Spahića i Damira Hodžića u Spužu, ali i otmici i kasnije likvidaciji Mila Radulovića Kapetana, istaknutog člana škaljarskog klana. Nije isključeno da je spisak žrtava Radoja Živkovića Žutog i duži.

Pratite nas na Telegramu!

Komentari (0)

Loading