OČI U OČI SA OPASNOM ZVERI Medved napao mladića u Bajinoj Bašti
Foto: Zvezdana Gligorijević

U ulici Spasoja Ivanovića, u širem centru Bajine Bašte, u utorak veče, oko 23.30 sati odigrala se prava drama.

- Poneo sam sestrine stvari da stavim u automobil, jer sam trebao da je vozim za Užice. Automobil je bio na ulici, pored dvorišta. Kada sam otvorio vrata od kola, prvo sam čuo neki tup udarac iz obližnje šume, a onda kao da nešto ide ulicom, kao da grebe po asfaltu, a onda i neko brundanje, režanje… ne mogu da opišem. Prvo nisam smeo da se okrenem, jer sam se sledio od straha. Kada sam se okrenuo video sam medveda najpre četvoronoške, a onda se odjednom propeo na zadnje noge. Bio je na oko dva-tri metra od mene! Ispuštao je neke zvuke popur režanja – priča još uvek uzbuđeni Rade, koji se presabira šta je sve bilo to veče.

OČI U OČI SA OPASNOM ZVERI Medved napao mladića u Bajinoj Bašti

Mesto susreta sa medvedom, Foto: Zvezdana Gligorijević

 

Rade kaže kao da se odjednom prenuo i kao da je dobio neku do sada neviđenu snagu.

- Potrčao sam kao ogradi visokoj dva metra i preskočio je. Nisam ni znao da to mogu da uradim. Tek tada sam se okrenuo i iza sebe sam video medveda kako trči niz ulicu – kaže mladić i dodaje da je ušao u kuću i zatvorio vrata.

Ukućani, sestra, otac, majka su ga odmah pitali šta je bilo, jer je bio potpuno bled, bez daha. Kada se malo povratio rekao im je šta se dogodilo.

- Ispričao sam im da sam video medveda kod kola. Odmah smo pozvali policiju i lovačko udruženje. Ubrzo je došla policija sa dugim cevima i lovci, i krenuli su da traže medveda. Nisu ga još pronašli, ko zna dokle je stigao.

OČI U OČI SA OPASNOM ZVERI Medved napao mladića u Bajinoj Bašti

Foto: Zvezdana Gligorijević

 

Došle su i komšije, a jedan je ispričao da su i njegova deca videla medveda kako trči ulicom. Jedan komšija iz poprečne ulice je rekao da je kroz prozor video medveda kako preskače ograde i beži kroz dvorišta – kaže Rade.

OČI U OČI SA OPASNOM ZVERI Medved napao mladića u Bajinoj Bašti

Rade preskočio ogradu od dva metra, Foto: Zvezdana Gligorijević

 

Imaju Jarakovići i psa, ali se on nije oglasio. Kako kažu, sakrio se od straha od zveri.

Medved do juče nije pronađen. Pretpostavlja se da je otišao u planinu, ali se građanima Bajine Bašte preporučuje da budu oprezni.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading