SUD IZREKAO KAZNU ZA SMRT MALOG STEFANA Galić osuđen na 10  godina zatvora (VIDEO)
Printskrin

Tužilaštvo, je u završnoj reči tražilo od suda da Galića osudi ukupno na 10 godina zatvora, zbog izazivanja nesreće i nepružanja pomoći, jer je posle stravične nesreće pobegao. Međutim, odbrana je zatražila oslobađajuću presudu za Galića, koji je u pritvoru od 23. jula 2021. godine.

Teška saobraćajna nesreća se dogodila 17. jula 2021. godine, oko 20 sati, u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi. Nastradali dečak je sa ocem i bratom (6) prelazio ulicu na obeleženom pešačkom prelazu, kada je Galić svojim automobilom naleteo na njih, a potom dao gas i pobegao. U nesreći su povređeni Stafanom mlađi brat L. B. i njihov otac M. B.

Lazar Galić je uhapšen dan posle nesreće, ali je pušten da se brani sa slobode. Međutim, posle burne reakcije javnosti, organizovanih protesta na mestu tragedije i blokade saobraćaja, sud je 23. jula 2021. doneo rešenje da mu bude određen pritvor posle čega je ponovo uhapšen.

Na početku suđenja, Galić je izjavio da nije kriv i izjavio saučešće porodici mališana.

- Velika je tragedija, bol s kojim treba da živim. Ne znam kako ću, ja sam otac dva dečaka od 14 i šest godina... Želim da izjavim saučešće porodici, mada znam da im to sada ništa ne znači, uništen im je život. Uništio sam i njihove živote i živote moje porodice. To je jad koji me grize. Najviše bi voleo kada bi mogao da vratim vreme unazad i da izbegnem saobraćajnu nesreću  - rekao je Galić na početku suđenja, dok je u završnoj reči istakao da mu je najveća kazna da živi s onim što se dogodilo.

Galić je do sada osuđivan 10 puta, od toga dva puta zbog krivičnih dela koja je počinio u saobraćaju, zbog čega je zamenica tužioca predložila da mu se izrekne i zabrana upravljanja motornim vozilom od pet godina.


Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading