EKSKLUZIVNO Dosad neobjavljene fotografije Zvicerovog šefa: Ubistvo Vukotića spremao uz roštilj!
Privatna arhiva

Redakcija Alo! došla je u posed ekskluzivnih fotografija Holanđanina Josa Lajdekersa (31), koga su svetske službe označile kao glavnog narko-bosa u Evropi, komandanta vođe kavačkog klana Radoja Zvicera i organizatora ubistva šefa „škaljaraca“ Jovana Vukotića 8. septembra u Istanbulu!

Alo! je ranije objavio njegovu fotografiju iz mlađih dana, dok su najnovije zabeležene pre nekoliko nedelja, uoči likvidacije Vukotića u Turskoj.

Policija je saopštila da će taj materijal zasigurno pomoći da se Lajdekers locira u što kraćem roku. Takođe, nadležni su objavili i najnoviji foto-robot Holanđanina koji je nastao na osnovu snimljenih fotografija.

Jos Lajdekers/Foto: privatna arhiva

 

Kako se vidi na jednoj od njih, vrhovni komandant mafije sedi na stolici prekrštenih nogu i uživa u, čini se, nekom dvorištu. Na drugoj fotografiji on stoji pored stola, dok preko puta njega sedi nepoznata osoba. Sa Lajdekersove desne strane nalazi se predmet koji podseća na roštilj. 

Jos Lajdekers/Foto: privatna arhiva

 

Oprali 20 miliona evra ulaganjem u stanove

Kako je Alo! već pisao, vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i Jos Lajdakers u prethodnih nekoliko godina oprali su oko 20 miliona evra, za koje se sumnja da su zaradili švercom kokaina. Hakovanjem aplikacije Skaj svetske službe saznale su da su Zvicer i Lajdakers novac od prodaje kokaina navodno ulagali u izgradnju stanova i drugih objekata. Sumnja se da su „prljavim novcem“ kupovali stambene objekte po Turskoj, Dubaiju i Holandiji.

Policija taj materijal detaljno analizira i pokušava da utvrdi na kom je mestu nastao. Bezbednosne službe izdale su upozorenje svim evropskim i svetskim gradovima da je reč o jednom od najopasnijih kriminalaca i da mu niko ne prilazi u slučaju da ga vidi.

Jos Lajdekers/Foto: privatna arhiva

 

- Ako ga prepoznate, ne prilazite mu, već odmah prijavite najbližoj policijskoj stanici - preneli su holandski mediji reči naldženih. Za informacije o njemu, koje bi dovele do hapšenja, državno tužilaštvo ponudilo je 75.000 dolara.

Prema poslednjim podacima, Lajdekers već dugo ne živi u rodnoj Holandiji, a poslednji put je navodno viđen u Turskoj.

Zvicer zaključao ženu i decu u stanu

Nakon ubistva vođe „škaljaraca“ Jovana Vukotića, policija je došla do informacije da članovi njegovog klana pripremaju osvetu. Prema informacijama bezbednosnih službi, sumnja se da saradnici pokojnog Vukotića planiraju napad na Tamaru Zvicer, suprugu vođe „kavčana“ Radoja Zvicera.

Izvor našeg lista navodi da se ta mogućnost ne isključuje, naročito zbog toga što je prva dama kavačkog klana odmah nakon Vukotićeve smrti angažovala privatno obezbeđenje i policiju.

-  Ona je bukvalno zaključana u stanu u Kotoru sa svojom decom. S njima je nekoliko članova obezbeđenja, dok policija ispred stana motri na ulice. Moguće je da je Zvicer insistirao da se preduzmu drastične mere zbog straha da će se „škaljarci“ svetiti zbog ubistva Vukotića - rekao je ranije naš sagovornik.

Foto: Alo.rs

 

To je interesantan podatak, budući da je označen i kao jatak vođe „kavčana“ Radoja Zvicera upravo u toj državi. Kako je Alo! ranije ekskluzivno objavio, sumnja se da su njih dvojica osmislili plan likvidacije šefa „škaljaraca“ Jovana Vukotića. Navodno, Holanđanin je organizovao praćenje mete, dok je ubica doputovao iz Srbije i pucao u Vukotića dok je bio u automobilu sa suprugom Mašom, ćerkom i navodno vozačem Edninom K. iz Bijelog Polja.

Foto: Alo.rs

 

Lajdekers, koji je poznat po nadimcima Holi, Jole Bos i El Prezidente, dovodi se u vezu i sa švercom velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Hakovanjem šifrovane aplikacije Skaj, službe su saznale da je Zvicer bio Lajdekersov glavni čovek za krijumčarenje kokaina na Balkanu, a da je u svemu tome imao pomoć Desimira Deska Babića sa Dorćola, u koga je Lajdekers, navodno, imao najviše poverenja. Babić je ranije hapšen zbog sitnih krivičnih dela u Beogradu. Međutim, interesantna je činjenica da je krajem 2016. uhapšen upravo u Holandiji zbog trgovine drogom. Navodi se i da ima lažna dokumenta izdata u BiH kojima putuje po Evropi i Južnoj Americi.

Foto: Alo.rs

 

U Istanbulu oteli i ubili agenta DEA

Koliko je opasan kartel koji vodi Jos Lajdakers, govore i sumnje da su u Istanbulu oteli agenta DEA - ženu o čijoj se sudbini već duže ništa ne zna. U pitanju je službenica koja se aktivno borila protiv švercera droge nakon što je njen brat, takođe agent DEA, najpre otet, a potom brutalno ubijen tokom borbe s kriminalcima.

Kako su pisali holandski mediji, žena je radila u kancelariji DEA u Istanbulu, a sumnja se da ju je sustigla ista sudbina kao i njenog brata. FBI i DEA i dalje rade na tom slučaju.

Komentari (0)

Loading