SASLUŠANI U TUŽILAŠTVU Trojici zbog nereda u Beogradu predložen pritvor!
Tanjug

Nakon sto je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sa nadležnim policijskim stanicama i PU za grad Beograd lišilo slobode i odredilo zadržavanje u odnosu na 6 lica zbog nastalih nereda dana 17.09., dana 19.09. svih 6 lica je saslušano pred tužiocem. U odnosu na 3 lica predložen je pritvor, dok je u odnosu na 3 lica ukinuto rešenje o zadržavanju, jer nije postojao zakonski osnov za predlaganje pritvora.

Pritvor je predlozen u odnosu na sled 3 osobe.

- M.M. zbog sumnje da je izvršio krivično delo Ometanje službenog lica u vršenju sluzbene dužnosti, u svojoj odbrani negirao je izvršenje dela. Tužilaštvo je u odnosu na osumnjičenog predložilo pritvor zbog opasnosti da neće biti moguće obezbediti njegovo prisustvo u postupku, odnosno da postoji opasnost od bekstva, i zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti ili učiniti novo krivično delo zbog njegove ranije osuđivanosti.

- V. V zbog sumnje da je izvršio krivično delo Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, negirao izvršenje dela, pritvor predložen zbog načina izvršenja dela sa elementima nasilja koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

- S.R. zbog sumnje da je izvršio krivično delo Nasilničko ponašanje, negirao izvršenje dela, pritvor predložen zbog opasnosti da neće biti moguće obezbediti njegovo prisustvo u postupku, odnosno da postoji opasnost od bekstva i zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti ili učiniti novo krivično delo zbog njegove ranije osuđivanosti.

Kako se navodi u saopštenju, rešenjem je ukinuto zadržavanje B. T, M. M. i N.K. zbog sumnje da je svako pojedinačno izvršio krivično delo Ometanje službenog lica u vršenju sluzbene dužnosti u svojoj odbrani navedeni su takođe negirali izvršenje krivičnog dela.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading