I ZVICER IMA JATAKA U TURSKOJ Holanđanin Bole Jos štiti vođu kavčana, za informacije o njemu ponuđeno 75.000 dolara! (FOTO)
Foto: Alo.rs

Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana koji je ubijen 8. septembra u Istanbulu pred trudnom suprugom Mašom i ćerkom, imao je svog jataka E. K. u Turskoj, koji je bio s njim u automobilu u trenutku kada su napadača pucali u njega. 

Prema saznanjima medija, E. K. je bio glavni logističar "škaljaraca" i brinuo se o Vukotićevoj bezbednosti. 

Foto: Alo.rs

 

Interesantna je informacija da u Turskoj jataka ima i Radoje Zvicer, vođa suprotstavljenog, kavačkog klana. Kako je Alo! ranije pisao, reč je o Holnđaninu Josu Lajdekersu (30), koji je policij poznat pod nadimcima Holi, Bole Jos i El Prezidente. 

Sumnja se da Lajdekers trenutno živi u Turskoj i da upravo on krije Zvicera od istražnih organa.

Holanđanina je državno tužilaštvo označilo kao glavnog kokainskog bosa u Evropi i ponudilo mu nagradu od 75.000 dolara za svaku informaciju koja bi dovela do njegovog hapšenja!

Foto: Alo.rs

 

Svetske službe su hakovanjem aplikacije Skaj saznale da se Lajdekers najpre skrivao u Dubaiju, ali se veruje da se potom preselio u Tursku i da sada odatle organizuje šverc velike količine droge u Evropu. Sudeći po presretnutim porukama, Zvicer je bio njegov glavni čovek za šverc kokaina na Balkanu, a sve zajedničke poslove ugovarali su preko jednog muškarca sa Dorćola.

- Lajdekers ne živi već dugo u rodnoj Holandiji, ali on tamo i dalje ima veze i saradnike koji rade za njega. Sumnja se da je jedan od njih Desimir Desko Babić sa Zvezdare, koji je označen kao čovek od poverenja Holanđanina. Zvicer je preko njega stupao u kontakt sa El Prezidenteom, kako su zvali Lajdekersa - navodi naš izvor.

Privatna arhiva

 

Kako su mediji pisali, Babić je ranije hapšen zbog sitnih krivičnih dela u Beogradu. Međutim, interesantna je činjenica da je krajem 2016. uhapšen upravo u Holandiji zbog trgovine drogom. Pisalo se i da ima lažna dokumenta izdata u BiH kojima putuje po Evropi i Južnoj Americi.

Koliko je opasan kartel koji vodi ovaj Holanđanin, govore i sumnje da su u Istanbulu oteli agenta DEA, ženu o čijoj se sudbini već duže vreme ništa ne zna. U pitanju je službenica koja se aktivno borila protiv švercera droge nakon što je njen brat, takođe agent DEA, najpre otet, a potom brutalno ubijen tokom borbe s kriminalcima.

Privatna arhiva

 

- Žena je radila u kancelariji DEA u Istanbulu, a sumnja se da ju je sustigla ista sudbina kao i njenog brata. FBI i DEA i dalje rade na tom slučaju. Zasad sve ukazuje na to da je ubijena - objašnjava naš sagovornik.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

Komentari (0)

Loading