SRBI PALI U ŠPANIJI Uzgajali drogu na plantaži vrednu čak 20 miliona evra!
foto: Printscreen/Guardia civil

Srbi pali u Španiji! U okviru akcije španske policije pod nazivom „Tabako Tormo“ uhapšene su tri osobe srpskog i albanskog porekla zbog sumnje da su se bavili proizvodnjom i prodajom narkotika! Policija je tom prilikom zaplenila 2.300 biljaka kanabisa i nekoliko džakova sa sakupljenom marihuanom čija se vrednost procenjuje na čak vrtoglavih 20 miliona evra!

Kako navode španski mediji, reč je o jednoj od najvažnijih akcija uperene protiv ilegalnog uzgoja marihuane u oblasti Kuenka.

- Operacija je počela krajem jula nakon što je lovac slučajno naleteo na dve nepoznate osobe u toj oblasti gde je slaba cirkulacija ljudi. Zbog njihovog sumnjivog ponašanja obavestio je policiju. Istraga je urodila plodom 1. septembra. Locirana je plantaža kanabisa skrivena na stenovitim liticama. Policija je zatim počela da prati ljude koji se na toj lokacije bave uzgojem marihuane - navode španski mediji.

SRBI PALI U ŠPANIJI Uzgajali drogu na plantaži vrednu čak 20 miliona evra!

plantaža foto: Printscreen/Guardia civil

 

Prilikom hapšenja, policija je pronašla četiri rezervoara koji su punjeni vodom iz reke koja je služila za navodnjavanje plantaže, šušaru  skrivenu među rastinjem, šator u kome su izgrednici kuvali i obavljali razne poslove.

- Na ivici plantaže, u prolazu između stena, policija je pronašla kamp u kojem su spavali osumnjičeni i držali sakupljene biljke, spremne za transport na tržište. Ta prostorija je služila i kao karaula s koje su osmatrali useve - navode izvori bliski istrazi.

Policija je prilikom akcije uplašila osumnjičene koji su pokušali da pobegnu, a zatim je počela filmska potera kroz težak teren. Međutim, uprkos tome oni su uhvaćeni i stavljene su im lisice na ruke.

SRBI PALI U ŠPANIJI Uzgajali drogu na plantaži vrednu čak 20 miliona evra!

foto: Printscreen/Guardia civil

 

- Zaplenjeno je 2.300 biljaka marihuane visine između dva i tri metara, koje su bile raspoređene na deset parcela. Službenici procenjuju da je kapacitet plantaže proizvodnja više od 5.000 biljaka. Zaplenjene biljke, prema procenama, na slobodnom tržištu bi dostigle vrednost od sedam do dvadeset miliona evra. Sumnja se da ova plantaža pripada ozbiljnoj kriminalnoj organizaciji i da je ovom akcijom razbijen njihov posao - tvrde iz španske policije.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading