UŽICE ZAVIJENO U CRNO Četiri sahrane u jednom danu, plač i jecaji orili se zlatiborskim krajem!
foto: Z. G.

Užice se danas oprostilo od četiri mladića, koji su tragično stradali u nedelju ujutru u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Užice-Zlatibor: Stefana Džavovića (21), Nikole Daničića (19), Vladimira Miloševića (27) i Uroša Drčelića (22).

Prva sahrana na groblju Sarića Osoje bila je mladom Stefanu. Duga kolona za izjave saučešće za neutešnu porodicu, a tuga beskonačna. I mlado, i staro, i žensko, i muško, plakalo je, jecalo. Uzdasi među prijateljima, kolegama roditelja, drugova, rodbine, komšije odjekivali su grobljem. Kuknjava i jauci su terali na suze i najtvrđa srca.

UŽICE ZAVIJENO U CRNO Četiri sahrane u jednom danu, plač i jecaji orili se zlatiborskim krajem!

foto: Z. G.

 

- Vest u nedelju ujutru da su četiri mladića poginula, pogodila je ne samo porodice, već celo Užice i Srbiju - rekao je sveštenik posle opela, upućujući reči podrške porodici Džavović.

Duga kolona pošla je do poslednjeg konačišta mladog Stefana. Na samom grobu od Stefana su se oprostili najbliži i prijatelji.

UŽICE ZAVIJENO U CRNO Četiri sahrane u jednom danu, plač i jecaji orili se zlatiborskim krajem!

foto: Z. G.

 

- Sestriću, očekivao sam da nas okupiš na tvoju svadbu. A ti nas danas, Stefane, okupljaš da te ispratimo ovako prerano, u najlepšem cvetu mladosti, do tvoje večne kuće, gde čestite i pravedne duše počivaju. Ne tuguje danas samo Užice, nego i država Srbija. Tuguje i tvoja Sopotnica i tvoji Sopoćani… Voleo si automobile, poznavao si sve o njima i kobnog jutra si izgubio svoj život u autu. Putuj sa anđelima, anđele naš dobri. Stefane, ostavio si nam ranu za koju nema leka, jer ni poslednje zbogom nisi nam rekao… - rečeno je u jednom govoru.

 

 

I ostali koji su se govorom oproštali od Stefana govorili su o njegovoj dobroti, vrednoći, vedrini, osmehu, radosti… Podsetili su na dane koje je kao dete provodio u Sopotnici kod babe, dede i tetke.

Dok se više stotina ljudi opraštalo od Stefana, u kapeli na groblju Sarića Osoje počelo je opelo najmlađem poginulom Nikoli Daničiću. Tuga i bol neopisivi. Suze, uzdasi, jecaji. Nikola je bio vredni mladić. Tek što je završio srednju školu i kročio u pravi život, njegov život se ugasio. Još kao srednjoškolac pomagao je ocu Bojanu na stovarištu ogrevnog materijala, išao sa njim i utovarao i istovarao tone peleta i briketa.

U isto vreme, u 13 časova je sahranjen Uroš Drčelić na groblju Dovarje. Sahranjen je u grobnici babe i dede, koji su pre 21 godinu stradali u saobraćajnoj nesreći nedaleko od mesta gde su izgubljena četiri mlada života. I on, vredan i dobar

mladić, radio je u fabrici nameštaja kod Užica. Mnogo je voleo automobile i reli trke. Ali, nikad niko nije mogao pomisliti da na ovakav način može da odjednom prestane njegov mladi život.

Vladimir Milošević je sahranjen u 15 časova na groblju Sarića Osoje. Kao profesionalni vozač kamiona, niko nije slutio da će stradati u nesreći u automobilu. Bio je ponosan na svoj džip BMW X5, u kome je ostavio svoj život. I on je bio vredan i častan, kao svi njegovi najbliži.

U17 časova mladi Užičani su organizovali da se poslednji put oproste od svojih nastradilih prijetelja. Planirano je da krenu sa teretne železničke stanice u koloni do mesta nesreće da zapale sveće.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading