BURA U PODZEMLJU Zvicera juri 200 škaljaraca!
Foto: Alo/ilustracija

Nakon ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu u javnosti su isplivale informacije da je kavački klan napravio listu za odstrel koja ima za cilj potpuno istrebljenje „škaljaraca“. Međutim, bezbednosne službe ukazuju da se i suprotni tabor mobilisao i da priprema odmazdu!

Iako javnosti deluje da je škaljarski klan ubistvom Vukotića obezglavljen, sagovornici Alo! upozoravaju da je to daleko od istine.

BURA U PODZEMLJU Zvicera juri 200 škaljaraca!

Foto: Alo/Privatna arhiva

 

- Ubistvo vođe može uzdrmati kriminalnu organizaciju, ali to ne znači i njen kraj, jer je neko već zauzeo upražnjeno mesto. Prema operativnim policijskim saznanjima, šefovi škaljarskog klana već su se pregrupisali i ne samo to. Digli su sve svoje vojnike i dali im zaduženja koja imaju za cilj da se locira Radoje Zvicer kako bi ga likvidirali i osvetili Vukotića - kaže izvor Alo! iz bezbednosnih struktura.

Bliski sa klanom Bojovića i Koraća

Osim što imaju svoju „armiju“, operativci su evidentirali da škaljarski klan godinama blisko sarađuje i sa drugim organizovanih kriminalnim grupama u regionu. Najpoznatiji među njima je klan Luke Bojovića i Filipa Koraća.

Bojović se nalazi na robiji u Španiji, a Korać se, navodno, zajedno sa ubijenim Vukotićem našao na Zvicerovoj listi za odstrel.

 

Da škaljarski klan ubistvom Vukotića neće nestati pokazuju i podaci bezbednosnih struktura izneti u Proceni opasnosti od teškog i organizovanog kriminala (SOCTA). Prema tim dokumentima, škaljarski klan ima šest podgrupa, a čini ga više od 200 članova.

BURA U PODZEMLJU Zvicera juri 200 škaljaraca!

Foto: Alo.rs

 

Navodno, deo škaljarskog klana koji deluje na severu predvodi Andrijevčanin Đoko (Saša) Dukić. Podgoričkom grupom donedavno je upravljao Milić Minja Šaković koji je ubijen 17. juna u Budvi, a istražitelji tvrde da je na čelu škaljarske podgrupe skoncentrisane u Zeti Igor Krstović, koji je teško ranjen u januaru 2020. godine.

Na čelu cetinjskog ogranka su Miloš Đuričković i Vladan Radoman, a na čelu novske grupe Zoran Mrvaljević zvani Mrva. Vladan Radoman je brat Gorana Radomana, prve žrtve mafijaškog rata koji od kraja 2014. godine besni između „škaljaraca“ i „kavčana“.

BURA U PODZEMLJU Zvicera juri 200 škaljaraca!

Foto: Printscreen

 

Izbegao smrt u Kijevu

Radoje Zvicer jednom se već našao na meti „škaljaraca“, koji su ga 2020. locirali u Kijevu, gde se skrivao. U njega je tada ispaljeno pet hitaca, ali je on, iako teško ranjen, pukom srećom preživeo ovaj atentat.

U SOCTA dokumentu je, navodno, evidentirano da nikšićkim ogrankom škaljarskog klana upravlja Ranko Radulović, a da je Miloš Nilović na čelu njihove grupe koja deluje u Srbiji.

Nilović je poreklom iz Nikšića. Sa još devet osoba je hapšen 2017. godine u akciji srpske policije u novobeogradskom restoranu „Durmitor“. U sudskom postupku oslobođen je optužbi za nedozvoljeno držanje oružja. U maju 2020. u lokalu „Le petit bistro“ na Vračaru izbegao je likvidaciju.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading