JEDINI INTERVJU JOVANA VUKOTIĆA Poručio Zviceru da se pazi!
Foto: Alo/ilustracija

Jovan Vukotić ubijen je u četvrtak u Istanbulu, kada je ubica na motoru ispalio smrtonosne hice u vođu škaljarskog klana, koji je sedeo za volanom svog automobila, a naočigled njegove trudne nevenčane supruge Maše M. i njihovog malog deteta.

Za Vukotićem je pre godinu dana bila raspisana poternica. Kotoranin se navodno sumnjičio da je podstrekavao osumnjičenu kriminalnu grupu na ubistvo Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u januaru prošle godine. Njima je tada sačekuša trebalo da bude spremljena na aerodromu u Tivtu, ali je crnogorska policija otkrila planove za likvidaciju i sprečila kobni ishod.

JEDINI INTERVJU JOVANA VUKOTIĆA Poručio Zviceru da se pazi!

Foto: Alo/Privatna arhiva

 

Vukotić je 8. februara 2020. iz Srbije bio izručen Crnoj Gori, koja ga je potraživala radi vođenja krivičnog postupka pred podgoričkim Višim sudom zbog krivičnih dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja. Odmah posle ekstradicije saslušan je u Višem tužilaštvu, zatim kod sudije za istragu, nakon čega je sproveden u spuški zatvor. Posle nekoliko meseci oslobođen je optužbi i pušten na slobodu. Vukotić je kasnije zatražio od tužilaštva da pokrene postupak protiv više policajaca, koji su, kako je tvrdio, zahtevali od njega da dođe u tamošnju stanicu policije, gde ga je navodno vrebao plaćeni ubica.

U decembru 2016. godine, nakon što je Jovanov prijatelj i telohranitelj Marko Martinović teško povređen u eksploziji bombe koja je bila postavljena na automobilu u koji je trebalo da uđe Vukotićev brat Igor, Jovica je saopštio da je policija puna kriminalaca sa značkama, koji su na platnom spisku mafijaških šefova. I tada je tvrdio da mu je sve za šta ga optužuju namešteno, između ostalog, i suđenje sa Tamarom Zvicer, suprugom vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, koja je tvrdila da je pucao na njen automobil, odnosno, nju.

Vukotić je tada u intervjuu za "Vijesti", koji sada prenosi Mondo, tvrdio da javna i tajna policija pokušavaju da mu podmetnu da je pucao u Kotoru na Tamaru i dodao da im u tom poslu pomažu članovi takozvanog kavačkog kriminalnog klana. Vođa škaljarskog klana, kako je označen u policijskim evidencijama, novinaru "Vijesti" je dostavio pasoš, hotelske i račune iz zdravstvene ustanove za koje kaže da dokazuju da nije bio u Crnoj Gori kada je ispaljen hitac ka supruzi jednog od navodnih vođa suprotnog tabora.

JEDINI INTERVJU JOVANA VUKOTIĆA Poručio Zviceru da se pazi!

Foto: Alo.rs

 

- Granicu Crne Gore prešao sam početkom maja i od tada se nisam vraćao. Sada sam saznao što mi sprema banda korumpiranih policajaca i kvazi kriminalaca, od kojih su neki moji doskorašnji prijatelji. Pouzdano znam da je Tamara Zvicer 23. maja u kotorskoj policiji izjavila da ne zna što se dešavalo tog dana. Pet dana kasnije, koliko im je i trebalo da sastave podmukli plan, u tužilaštvu je izjavila da sam bio tu ili čak i pucao u neki automobil. Ta izjava smišljena je kako bi se na svaki način diskreditovala moja familija, a onda i najvažnije - ja uhapsio i odveo u Spuž - rekao je Vukotić pre šest godina "Vijestima".

Tvrdi da je njegov blindirani automobil (PG-FP030) bio stalno parkiran u garaži od kada je napustio državu i da ga niko nije koristio, a policija ga je u tom periodu bila i oduzela.

- Sva krivična dela koja policija pokušava da poveže sa tim automobilom, preuzimam na sebe, jer znam da nije korišćeno za to. To ne mogu podmetnuti, uprkos njihovim željama i medijskoj hajci koju ne mogu da zaustavim, ali mogu da pozovem državne organe da se uključe i provjere podmetačinu tih ljudi - kazao je Vukotić.

On je konstatovao da je i obaveza državnih organa da provere, a ne da podmeću:

- Jer meni podmeću nekoliko godina, a naročito od kraja 2014. kada sam nezakonito uhapšen i odveden u Spuž. Zato im sada neću dozvoliti da me pod pritiskom određenih struktura uhapse i drže u istrazi godinu, dok se ne sete da provere gde sam bio. Ukoliko tužilaštvo u bilo kojoj fazi postupka bude zanimalo moje kretanje, gde sam se nalazio u tom periodu, moj pravni zastupnik - branilac ima sve dokaze i dostaviće ih čim tužilaštvo za to pokaže zainteresovanost. Sve drugo bilo bi orkestrirana hajka na mene i tome ću se suprotstaviti - rekao je Vukotić.

JEDINI INTERVJU JOVANA VUKOTIĆA Poručio Zviceru da se pazi!

Foto: Printscreen/instagram

 

Tvrdio je da je navikao da mu podmeću, ali da nije očekivao da će mu namestiti da je pucao na sugrađanku.

- Pored svih prljavština koje mi pakuju već neko vreme, ovo je najbolesnija... Dojučerašnji poznanici i prijatelji, od kojih neki vrlo bliski, u saradnji sa ženom Radoja Zvicera - Tamarom, pokušavaju da lažnim svedočenjem kreiraju predmet - da sam 23. maja bio u Kotoru i pokušao da ubijem tu nesrećnu ženu, koja je potpala pod okrilje takozvanog kavačkog klana, korumpiranog dela policije iz Kotora i Podgorice i delom otpadaka iz Agencije za nacionalnu bezbednost koji su duboko upleteni u njihove poslove. Oni su je na to nagovorili, jer u meni i mojoj porodici vide potencijalnu prijetnju da nastave sa svojim prljavim poslovima kriminalaca sa značkama - poručio je Kotoranin.

Dodao je da je godinu nezakonito proveo u zatvoru, a da tužilaštvo još nije istražilo ko je kriv zbog toga.

- Bili bi mnogo da sada jedna žena i kriminalci iz policije pokušaju ponovo da me strpaju u zatvor i da čekam da se neko smiluje i provjeri sve moje dokaze, kojih imam bezbroj - pisanih i video snimaka ili sasluša svedoke. Ukoliko im treba snimak o mom kretanju 23. maja i njega im mogu dostaviti, jer su kamere zabeležile svaki moj izlazak iz zgrade u gradu koji je stotinama kilometara udaljen od Kotora. Zbog ličnih kodeksa i ranijih odnosa sa familijom Zvicer, neću ići istom linijom mržnje i podnositi kontratužbu za lažno prijavljivanje te osobe, ali ih upozoravam da ne ulaze u ove bolesne spletke, jer i posle svih loših stvari treba ostati čovek, a mi ćemo se i dalje držati naših principa, jer je kasno da sada skrenemo sa puta - kazao je on.

Vukotić je dodao da je pucnjava u Kotoru tek jedan u nizu od slučajeva zbog kojih određene strukture iz policije pokušavaju da ga smeste u zatvor, kao i da već dve godine te iste osobe pokušavaju da ga prikažu kao kriminalca koji je utajio porez.

- Bio sam vlasnik butika u Podgorici koji je zatvoren zbog loših finansijskih priliva. Prvo su pokrenuli prekršajni postupak i pokušali da mi nameste pranje novca, a kada im to nije prošlo, uprkos uredno odrađenom stečajnom postupku, pokušali su da me predstave kao nekog ko je utajio porez u iznosu od 20.000 evra. Da nije tužno, bilo bi smešno. Poreska inspekcija i finansijski veštaci ocenili su da nema utaje poreza, ali je tužiteljka, koja je jednom završila taj predmet, pod pritiskom struktura iz dela vrha Uprave policije morala ponovo da ga radi i naloži moje hapšenje - kazao je Vukotić "Vijestima".

Vukotić je potom istakao da je nedavno želeo da u tužilaštvu da izjavu povodom navodne utaje poreza, ali da mu je poručeno da ne dolazi sam, jer će morati da ga uhapse.

-Žele da po ko zna koji put prave spektakl - medijski i svaki mogući, po kom bi oni kao hapsili navodnog šefa čuvenog škaljarskog klana - koji broji njegova dva maloljetna sina, oca, majku i brata. Priče o škaljarskom klanu i meni kao vođi tog klana su najobičnija glupost. Zbog takvih izmišljotina iz policije, meni je i život ugrožen, ali to je moja lična stvar - zaključio je Vukotić.

Nakon smrti Igora Dedovića na Krfu i sada Jovana Vukotića, sumnja se da je novi vođa škaljarskog klana Jovanom brat Igor koji je u bekstvu već deset godina i njegovo prebivalište nije poznato.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading