POTRAGA SA SREĆNIM KRAJEM Nemac i Rus nađeni živi u Crnoj Gori posle spuštanja paraglajderom
Foto: MUP Srbije

On je, za portal „Primorski“ rekao da je akcija spasavanja povređenih okončana jutros, oko tri sata, a da su pronađeni pola sata pre ponoći na oko 100 metara od mesta gde su poleteli.

- Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Bar počeli su potragu u petak ujutro u rejonu Vrsute za nemačkim turistom Hajmanom i ruskim pilotom A. M. koji su u četvrtak poslepodne nestali tokom spuštanja sa Vrsute paraglajderom dvosedom. Potragu je na kratko zaustavilo loše vreme, jaka kiša i vetar - rekao je Vulević.

U potragu su bili uključeni i Vojska Crne Gore, Uprava policije, Regionalni centar Uprave policije, Granična policija, rendžeri iz nacionalnih parkova, helikopter i dronovi.

Predstavnik Direktorata za vanredne situacije u MUP-u Crne Gore Miodrag Bešović rekao je da takve potrage otežava činjenica da se u mnogim slučajevima, kada je vožnja paraglajdera u pitanju, ne poštuje zakon, pa se poletanje ne prijavljuje ni Agenciji za civilno vazduhoplovstvo, niti Operativno komunikacionom centru Uprave policije. Potvrđeno je da poletanja paraglajderom sa Vrsute nemaju odobrenja. 

Komentari (0)

Loading