POTRAGA SA SREĆNIM KRAJEM Nemac i Rus nađeni živi u Crnoj Gori posle spuštanja paraglajderom
Foto: MUP Srbije

On je, za portal „Primorski“ rekao da je akcija spasavanja povređenih okončana jutros, oko tri sata, a da su pronađeni pola sata pre ponoći na oko 100 metara od mesta gde su poleteli.

- Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Bar počeli su potragu u petak ujutro u rejonu Vrsute za nemačkim turistom Hajmanom i ruskim pilotom A. M. koji su u četvrtak poslepodne nestali tokom spuštanja sa Vrsute paraglajderom dvosedom. Potragu je na kratko zaustavilo loše vreme, jaka kiša i vetar - rekao je Vulević.

U potragu su bili uključeni i Vojska Crne Gore, Uprava policije, Regionalni centar Uprave policije, Granična policija, rendžeri iz nacionalnih parkova, helikopter i dronovi.

Predstavnik Direktorata za vanredne situacije u MUP-u Crne Gore Miodrag Bešović rekao je da takve potrage otežava činjenica da se u mnogim slučajevima, kada je vožnja paraglajdera u pitanju, ne poštuje zakon, pa se poletanje ne prijavljuje ni Agenciji za civilno vazduhoplovstvo, niti Operativno komunikacionom centru Uprave policije. Potvrđeno je da poletanja paraglajderom sa Vrsute nemaju odobrenja. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading