GATARA OJADILA KRAGUJEVČANINA Uzla na prevaru pola miliona da sa zlata skine prokletstvo!
Alo!/M. Š.

Osumnjičena je, prema navodima krivične prijave, zloupotrebila poverenje Kragujevčanina V. D. i ubedila ga da je njen otac pronašao tonu zlata, koje želi da proda. Obećala mu je da će mu pokloniti deo novca od prodaje, a onda je od njega iznudila 536.000 dinara, govoreći „da prvo mora da skine prokletstvo sa pronađenog blaga“.

Sve se dešavalo od marta do maja ove godine, a sumnja se da Kragujevčanin nije jedina žrtve ove prevarantkinje iz Lebana, koju je upoznao prošle godine navodno preko Instagrama.

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, osumnjičena je V. D. poslala zahtev za prijateljstvo početkom prošle godine i predstavila se kao profesorka istorije sa Filozofskog fakulteta u Nišu. On je prihvatio prijateljstvo i od tog dana su počeli svakodnevno da se dopisuju preko društvene mreže i mobilnog telefona. Kada su se bolje upoznali, pomenula mu je da je njenom ocu hobi pronalaženje zakopanog zlata i da ima profesionalni detektor sa kojim je u više navrata nalazio blago. Slala mu je slike zlata iz turskog vremena, koje je on navodno pronalazio. U jednom razgovoru mu je rekla da je njen otac navodno primetio da mu detektor daje jak signal u spavaćoj sobi njihove porodične kuće i da će ga častiti ako pronađe zlato. Ubrzo posle toga mu je javila da je njen otac iskopao oko 1.000 kilograma zlata!

GATARA OJADILA KRAGUJEVČANINA Uzla na prevaru pola miliona da sa zlata skine prokletstvo!

Ilustracija, Foto: Uprava carine

 

- Kragujevčanina je ubedila da svako pronađeno zlato nosi sa sobom neko prokletstvo i da je zbog toga stupila u kontakt sa nekim hodžom iz Bara koji je navodno trebalo da skine čini sa blaga. On joj je savetovao da zlato proda, a novac podeli sa nekom bliskom osobom. Ubrzo potom ga je obavestila da je prodala zlato za 50 miliona evra i ponudila mu pola novca, govoreći da mu da je to jedini način „da se ona očisti od prokletstva“ - navodi se u prijavi i dodaje da je jedini uslov bio da Kragujevčanin uplati određenu sumu novca kao prilog crkvi i džamiji da bi dobio obećanu polovinu novca.

- Kragujevčanin je u više navrata uplatio traženi novac na račun osumnjičene jer mu je govorila da joj je hodža iz Bara navodno kazao da „čišćenje čini“ nije dobro urađeno i da se mora ponoviti. Tako je od V. D. za novo skidanje čini tražila 30.000 evra, pa 20.000 i na kraju ga je ubedila da će izvesni hodža sa Kosova to uraditi za 2.000 evra. Kragujevčanin je pristao da joj da taj novac, ali je zbog toga podigao kredit - piše u prijavi koju je Kragujevčanin podneo protiv lažne profesorke.

Od poslednje uplate osumnjičena počela da ga izbegava. Vratila mu je 117.000 dinara posle brojnih upozorenja da će je tužiti za prevaru. Posle toga je nestala iz njegovog života svesna da od njega ne može više da izvuče bilo kakav novac.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ana

10.09.2022 10:54

pazite se ljudi iz Kragujevca.Tu svako svakome baca crnu magiju.Olos.