SREĆA U NESREĆI Za dlaku izbegnuta tragedija u vrtiću na Miljakovcu: Beba pala sa drugog sprata i - preživela! (FOTO)
Foto: Vladimir Marković

Jednogodišnji dečak povređen je juče kada je pao sa prozora vrtića „Trčuljak“ u Ulici Miljakovačke staze u Beogradu. Beba je pala sa drugog sprata, sa oko osam metara visine, i pukom srećom je preživela!

Incident se dogodio u popodnevnim časovima, posle doručka, dok je vaspitačica, navodno, brinula o drugoj deci.

- Sumnjamo da je mališan iskoristio to što je vaspitačica skanjala drugu decu. On se jednostavno popeo na sto i odatle došao do prozora, kroz koji je ispao. Grane bora su mu ublažile pad, što je velika sreća - navodi naš izvor.

Posle pregleda u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, dečaku su konstatovane samo modrice i oguljotine i on je sabilno.

Tokom jučerašnjeg dana roditelji su pristizali u vrtić i bojažljivo se raspitivali da li je slučajno njihovo dete povređeno. Ubrzo je došao i otac mališana. On je najpre pogledao mesto sa kojeg mu je sin pao, a potom je kratko izjavio da mu je dete dobro.

- Prošao je bez ozbiljnij povreda. Kao da mu je neko dao krila da sleti! Odrađeni su svi skeneri i pregledi i potvrđeno je da nema povreda. Nemam snage da pričam o nezgodi, razumite me  - rekao je otac mališana noseći njegov ranac.

Za to vreme je trajao uviđaj. Policija je obavila i razgovor sa zaposlenima, a oko 13 časova u pratnji policije su odvedene dve žene.

Iako smo više puta pokušali da dobijemo objašnjenje šta se dogodilo i ko je odveden iz pomenutog vrtića, zapoleni su se uporno pozivali na direktorku uz komentar: „Sada će ona doći“.

Stanari iz okolnih Ulica su rekli da je zgrada vrtića sazidana pre oko godinu dana i  da je on relativno skoro počeo sa radom.

Ministar Ružić: Svaki
propust biće kažnjen!

 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić je tražio hitno izjašnjenje direktora o incidentu i okolnostima pod kojima se desio.

- Svaki propust zaposlenih biće najstrože kažnjen. Deca su nam najvrednija i sve mora biti prilagođeno njihovoj, pre svega, bezbednosti, a zatim i razvoju - rekao je ministar Ružić i naglasio da je u ovom trenutku najvažnije da dete bude dobro. Ministar je po hitnom postupku uputio prosvetnu inspekciju u vrtić.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading