UKANALIO SE Belivuk ne poriče zločine!
Foto: Alo.rs

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim članovima njihovog klana, koji su optuženi za sedam ubistava, trgovinu drogom i oružjem, otmicu i silovanje, nastavljeno je juče u Specijalnom sudu u Beogradu.

Advokati su novinarima rekli da je u sudnici bilo polemike u vezi sa dokazima preuzetih sa aplikacije Skaj.

- Tužilac je istakao da su fotografije i prepiske sa tog šifrovanog softvera prijavljene na potpuno zakonit način, dok odbrana, što se i očekivalo, tvrdi suprotno - navodi naš izvor.

UKANALIO SE Belivuk ne poriče zločine!

Foto: Alo.rs

 

Pripremno ročište je završeno za sat i po, a naredno je zakazano za 26. septembar. Tada bi trebalo da počne čitanje druge optužnice. Odluka o tom datumu doneta je zbog optuženog Vlada Draganića, koji je u izolaciji zbog kovida 19.

Podsetimo, Belivuk i Miljković su u sredu u svojim uvodnim izlaganjima iznosili skandalozne tvrdnje i doslovno se rugali žrtvama.

UKANALIO SE Belivuk ne poriče zločine!

Foto: Alo.rs

 

Belivuk je, prema rečima advokata, govorio mirno i pribrano, osporavajući komunikaciju sa aplikacije Skaj i mašinu za mlevenje mesa u kojoj su, kako se navodi u optužnici, članovi grupe mleli prethodno ubijene ljude.

Sve žrtve klana

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe prvom optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.

Drugom optužnicom se terete za ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Na današnje ročište Belivuk, Miljković i ostali optuženi dovedeni su iz pritvora Okružnog zatvora, dok je četvoro optuženih došlo sa slobode, a troje okrivljenih svedoka dovedeno je sa tajnih lokacija.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori podiglo je optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

On je takođe tvrdio da su fotografije presretnute sa aplikacije Skaj koje se nalaze u optužnici „fotošopirane“. To je interesantna tvrdnja, budući da su advokati na jučerašnjem ročištu pokušali da ospore validnost sadržaja sa te aplikacije.

- Da su fotografije, kao što Belivuk tvrdi, fotošopirane, zašto bi se trudili da dokažu da su nezakonito pribavljene?  Kada je nešto namontirano, dokazuješ da je namontirano, a ne da je nezakonito pribavljeno. Zakonitost dokaza dovodi se u pitanje samo ako oni postoje, a u ovom slučaju ih ima previše - objašnjava naš sagovornik.

Miljković je u svom izlaganju, kako su preneli branioci, rekao da „biti mrtav nije krivično delo, već da je krivično delo ubiti nekoga“, te da „ako nema obdukcionog nalaza, čovek nije mrtav“.

UKANALIO SE Belivuk ne poriče zločine!

Foto: Alo.rs

 

Takođe, on je izjavio da Zdravka Radojevića supruga i dalje verovatno krije, kao i da su svi svedoci okrivljeni „patolozi pod hipnozom“.

Advokati Nikola Ristović i Miloš Malidžan, koji su branili Belivuka i nekoliko članova njegove grupe, otkazali su punomoćje svim branjenicima i saopštili da izlaze iz tog predmeta.

Belivuk i Miljković su u julu angažovali nove advokate - Vladimira Petrovića i Gordanu Božilović Petrović, koji će ih zastupati u daljem postupku.

Optuženi član ove kriminalne grupe Srđan Lalić zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni. On je postao treći član grupe sa tim statusom. Prema tom sporazumu, on će svedočiti protiv kriminalne grupe i biće osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju suđenja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading