Veljko Belivuk
Foto: Privatna arhiva/Foto: Alo.rs

Ročište na kojem je planirano razmatranje validnosti optužnice, koju je crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo podiglo zbog ubistva Mileta Radulovića Kapetana, odloženo je juče u Višem sudu u Podgorici za 10. oktobar, jer su čak tri advokata, koja su optuženom Veljku Belivuku postavljena po službenoj dužnosti, otkazala punomoćje. Pored Belivuka, optužnicom je obuhvaćeno još 12 osoba, među kojima su navodne vođe "kavačkog klana" Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer.

U Višem sudu u Podgorici putem video-linka obezbeđeno je prisustvo okrivljenih državljana Srbije Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojše Jankovića, koji se nalaze u pritvoru u Beogradu, zbog optužbe za druge zločine.

VELJA NEVOLJA ŠOKIRAN

Foto: Alo.rs

 

- Ovog momenta sam saznao da sam ostao bez advokata - kazao je Belivuk putem video-linka, a nakon što mu je to predočio predsednik veća, sudija Boris Savić, koji je dodao i da mu je Belivuk poslao pismo "u kome pominje more i mesec".

Belivuk je ujedno tražio od Višeg suda da mu postavi novog branioca po službenoj dužnosti, što je uvaženo. Putem video-linka, tokom utvrđivanja identiteta, optuženi Janković je saopštio da mu je poslednje radno mesto bilo Okružni zatvor u Beogradu, gde je radio kao radnik obezbeđenja.

Fotografije među dokazima

Tokom istrage, supruga ubijenog Radulovića potvrdila je da je na zahteve koji su upućeni sa telefona njenog muža predala "kavčanima" više stotina hiljada evra i dva skupocena sata u Kotoru. Među dokazima su i fotografije osumnjičenih koje su napravljene sa Radulovićem, dok su ga držali otetog, ali i one koje su pripadnici klana napravili nakon što su ga ubili.

U sudnici su bili i okrivljeni Slobodan Kašćelan, Petar Đurović i Vladimir Vučković. Oni su sprovedeni iz spuškog zatvora.

Specijalno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića koji su, kako se tvrdi, pre dve godine oteli Mileta Radulovića, zvanog Kapetan, a potom ga predali ostalim članovima "kavačke grupe", koji su ga, prema navodima Tužilaštva, po nalogu Slobodana Kašćelana i Igora Božovića ubili.

VELJA NEVOLJA ŠOKIRAN

Foto: Alo.rs

 

Miloš Radonjić i Petar Urović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića, koji se na meti ove kriminalne organizacije našao zbog sumnje da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Prema tužilačkim spisima, Radulović je otet je 14. oktobra 2020. i mučen sve do 21. decembra, kada je, tvrdi se, zadavljen električnim kablom. NJegovo telo zatim je spaljeno.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading