ZVICER TRAŽIO LALIĆEVU GLAVU? Srđan Lalić iz zatvora prebačen na tajnu lokaciju zbog njegove bezbednosti
Privatna arhiva Mup

Srđan Lalić, „nasmejani koljač“ koji je s tužilaštvom sklopio sporazum i dobio status svedoka-okrivljenog premešten je iz Okružnog zatvora u Beogradu na tajnu lokaciju. gde ga čuvaju pripadnici MUP, nakon što su bezbednosne službe otkrile da mu je glava ucenjena!

Lalić je na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je zaključio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal izbegao kaznu doživotnog zatvora. Nagodbom je dobio status svedoka-okrivljenog i osuđen je na 18 godina, a zauzvrat je ispričao sve što zna o zločinima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. 

ZVICER TRAŽIO LALIĆEVU GLAVU? Srđan Lalić iz zatvora prebačen na tajnu lokaciju zbog njegove bezbednosti

Privatna arhiva Mup

 

 

Lalić ide na plastičnu operaciju?

Prema njegovim navodima, Lalić će se nalaziti na tajnoj lokaciji do svedočenja,

a zatim će biti sproveden u zatvor da odsluži kaznu.

- Moguće je da u međuvremenu promeni fizički izgled i identitet radi njegove dalje zaštite - rekao je za Alo! Svetozar Vujačić.

- Onog trenutka kada je Lalić počeo da sarađuje počeo je da dobija pretnje i pojačano je njegovo obezbeđenje u zatvoru. U međuvremenu se došlo do novih informacija. Postoje saznanja da je naloženo njegovo ubistvo, pa je odlučeno da se ništa ne prepusti slučaju i da se on izmesti na tajnu lokaciju. Lokaciju gde je prebačen zna veoma mali broj ljudi, a za njegovo čuvanje su odabrani provereni službenici - rekao je naš izvor.

On dodaje da iza pretnji stoji vođa „kavčana“ Radoje Zvicer.

- Ima mnogo ubistava za koje se sumnja da iza njih stoji Zvicer. Za neke je upravo Lalić dostavio dokaze - objašnjava naš sagovornik.

Otkrio

Lalić je, prema nezvaničnim saznanjima, otkrio ko je i zbog čega ubio investitora Mirka Kojića, bivšeg policajca i kuma Marka Miljkovića. Navodno je ispričao sve o  likvidaciji Teodora Gaćeše, vlasnika Pink taksija, i nestanku njegovog partnera Miroslava Rankovića, ali i o ubistvu četvorice „škaljaraca“ u Grčkoj. Lalić je otkrio i na koji način je funkcionisao klan, ko je imao kakvu ulogu, kako je grupa prala pare, ali i raskrinkao saradnju sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom.

Svetozar Vujačić, advokat i savetnik ministra policije, objasnio je da se Lalić nalazi u  programu zaštite učesnika u krivičnom postupku.

ZVICER TRAŽIO LALIĆEVU GLAVU? Srđan Lalić iz zatvora prebačen na tajnu lokaciju zbog njegove bezbednosti

Privatna arhiva Mup

vladimir-markovic.jpg

- To što je Lalić izmešten ne znači da je na slobodi, već da se nalazi pod budnim okom države na tajnoj lokaciji. Sve je to urađeno prema zakonu. Bitno je da se on sačuva kako bi svedočio. Osim za njegovu bezbednost, država se brine i za članove njegove porodice - rekao je Vujačić, i dodao:

- Da se razumemo, protiv Belivukovog klana ima dovoljno dokaza i tu Lalić nije bio potreban. Ali, on je bitan jer je otkrio nova ubistva koja nisu bila rešena i još sijaset drugih stvari. Kada je dostavio dokaze, odlučeno je da se s njim sklopi sporazum - rekao je Vujačić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Da

03.09.2022 08:49

Da li primecujete da je djilas pretio narodu, polliciji, televizijama, sta ce da rade kada on uskoro dodje na vlast, a posle hapsenja belivuka i ostalih monstruma, naglo se ucutao i to vise ne pominje,,sta to govori, sta.